Скърцането при леко въртене на волана и бавно каране 99% е от тампоните на стабилизаращата щанга.Пробвай да ги напръскаш с вд 40
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропане в завой (не е каре)
Collapse
X
-
В Силистра таксиджиите спряха да ги сменят, че им е скъпо, а прословутия "бай Васил" ги възстановява за 20-тина лв. Не знам колко е сполучливо, но ми казаха, ако имам проблем с шарнира на носача да отида при бай Васил :D . Искам да кажа, че може и да не се сменя, а отремонтира.Airfan написа:Днес в един сервиз в Пловдив диагностицираха тропането, че идва от шарнира на десен носач - Ocap на 10 000 км и 1 година.
Коментар
-
Носачът е в гаранция и сега очаквам реакция от отсрещната страна, за да преценя какво да правя.=Rudi= написа:В Силистра таксиджиите спряха да ги сменят, че им е скъпо, а прословутия "бай Васил" ги възстановява за 20-тина лв. Не знам колко е сполучливо, но ми казаха, ако имам проблем с шарнира на носача да отида при бай Васил :D . Искам да кажа, че може и да не се сменя, а отремонтира.Airfan написа:Днес в един сервиз в Пловдив диагностицираха тропането, че идва от шарнира на десен носач - Ocap на 10 000 км и 1 година.
Коментар
-
Абсолютно точно - и манипулацията и причината. При мен беше станало така с шарнира на другата ни кола и с щангата усетих луфт, а маншонът скъсан и вътре "абразивна каша".ogi28b написа:Моят го диагностицираха, като стиснах шарнира за маншона, и механикът напъна лекичко с малка щанга, веднага се усеща луфта. Показа ми скъсаният ми маншон, и смята че скъсаният маншон е причина за навлизане на прах, който е шлифовал леглото на шарнира.Да, по-късно прочетох в темата за носачите.Airfan написа:Носачът е в гаранция и сега очаквам реакция от отсрещната страна, за да преценя какво да правя.
Коментар
-
На пловдивския панаир имаше нещо подобно - възстановяваха набраздени спирачни дискове, но ставаха по-тънки.=Rudi= написа:В Силистра таксиджиите спряха да ги сменят, че им е скъпо, а прословутия "бай Васил" ги възстановява за 20-тина лв. Не знам колко е сполучливо, но ми казаха, ако имам проблем с шарнира на носача да отида при бай Васил :D . Искам да кажа, че може и да не се сменя, а отремонтира.Airfan написа:Днес в един сервиз в Пловдив диагностицираха тропането, че идва от шарнира на десен носач - Ocap на 10 000 км и 1 година.
Коментар
-
Дисковете и тук ги престъргват стругари, но на носачите бай Васил прави пресечените полусфери в които ляга болта. Моят познат с Бравата, който ми го препоръча ми показа няколко резервни, които имаше в себе си. Бравата му е такси - 2000 или 2001 година на 300 000+ км на километраж, но както той казва - скритите никой не ги знае. По думите му до 30-35 000 км изкарва с този "ремонтен комплект" като кара само градско. Дали си заслужава - преценете сами. :D
Коментар
-
[quote="Airfan"]Колега Airfan имам въпрос към теб,а именно:Дават ли гаранция АXM AUTO на носачите ОКАП, защото мойте дадоха фира на 8 ия месец и 5000 км .Спомням си ,че като ги купувах продавачът ми каза че са най-доброто и че имат гаранция 3 год,нооооо днес отивам до магазина им и викам кво праиме с носачите,а те ми заявяват,че на ОКАП не дават никаква гаранция.Баси простотията ,почвам да се изнервям вече и незнам кво ше стане тогава.=Rudi= написа:Носачът е в гаранция и сега очаквам реакция от отсрещната страна, за да преценя какво да правя.Airfan написа:Днес в един сервиз в Пловдив диагностицираха тропането, че идва от шарнира на десен носач - Ocap на 10 000 км и 1 година.
Коментар
-
В разговор с тях бях уверен, че ще ми уважат гаранцията и ще подменят носача с нов ако констатират проблем с носача. Но имай предвид, че носачът ми е закупен и монтиран от тях, в техния сервиз в Ямбол.moni написа:Колега Airfan имам въпрос към теб,а именно:Дават ли гаранция АXM AUTO на носачите ОКАП, защото мойте дадоха фира на 8 ия месец и 5000 км .Спомням си ,че като ги купувах продавачът ми каза че са най-доброто и че имат гаранция 3 год,нооооо днес отивам до магазина им и викам кво праиме с носачите,а те ми заявяват,че на ОКАП не дават никаква гаранция.Баси простотията ,почвам да се изнервям вече и незнам кво ше стане тогава.Airfan написа:Днес в един сервиз в Пловдив диагностицираха тропането, че идва от шарнира на десен носач - Ocap на 10 000 км и 1 година.Носачът е в гаранция и сега очаквам реакция от отсрещната страна, за да преценя какво да правя.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар