Защо така се получава с тези носачи? Много хора последователно се оплакват с не един случай. Уж ги представят за добри, а мненията не съвпадат с описаното. Колегата Airfan винаги е бил много точен в менията и описанията си и аз му вярвам на всичко написано.Според Вас каква е причината тези носачи да са с толкова ниско качество?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тропане в завой (не е каре)
Collapse
X
-
Извинявам се предварително на колегата че му пиша в темата,но проблемът ми е сходен.Като карам се чува едно глухо похлопване/потропване няма значение в завой ли е или направо.Като мина през голяма дупка или неравност,примерно стоящ полицай и направо си скърца ама яката.По предницата съм сменял : амортисъори-Cofap,носачи-FAST,биели-IMPERGOM ,външни накрайници-FAST.Смяната беше миналата година лятото.Проблемът остава.Не са тампоните на стаб.щанга.За сега маншоните на шарнирите са здрави.Ходих на 2 сервиза и казаха че нямам никакви проблеми по окачването.
Между другото като е мокро или вали почти не се чуват тези шумове.Гледаха ми и тампоните на двигателя че ги бях набедил и тях ама здрави били.Вече не знам от какво може да е.Похлопването се понася ама скърцането направо ми бърка в мозъка (колкото е останало от него)
Коментар
-
Огледай по добре тампоните на стабилизиращата,такова неопределено скърцане често идва от тях....janyboy написа:Ми аз не знам точно от къде скърца.Трябва да пръскам наред.simeon3000 написа:Щом на мокро спират шумовете, лечението е пръскане със силиконов спрей по гумените работи. Ако не стане от първия път, се пръска 2-ри път, 3-ти, докато спрат скърцанията.
Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Ако при смяната на амортисьорите не си сменил/проверил тампон амортисьор и/или маншон преден амортисьор - може от там да ти се чуват шумове.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Колега, как точно "се заеха с решаването на проблема"? Питам защото аз си купих носач ОКАП от АХМ, който на 3000 км започна да скърца, което за моето каране е около 4 месеца, и предполагах какво ли не за това скърцане, което после прерасна в тропане, смених всичко отдясно - вътрешен, външен накрайник, биалета, тампон макферсон, и скърцането си остана (150 лева части + труд). При последното качване на подемник, когато смених вътрешния накрайник, като последен вариант, ме изненадаха с "разбити два тампона на носача и маншон, който се е разпаднал". Писах на Христо, а той ми каза че тези носачи нямат гаранция, а пък ако не се лъжа, ги купувах точно когато и ти купува твоите, но може и да греша... Утре ще кача снимки на дефектния носач, прилича на нещо, което племенницата ми е сглобявала в час по трудово, ама само с едната ръка, примерно... Та в крайна сметка имат ли гаранция тия носачи или не?Airfan написа:От axm-auto и по-специално Христо днес се заеха с решаването на проблема и имам уверението, че ще разрешим възникналия проблем - напукването на маншона. Когато проблемът бъде разрешен, ще пиша отново.
Коментар
-
На мен ми сложиха Фаст, а по това време май от Окап бяха спрели гаранцията за носачите или за новозакупените поне. Предходните ми бяха Окап и бяха закупени на по-ранен етап и съответно имаха гаранция все още.Колкото до решаването на проблема - имам уверения, че носачите ми ще бъдат подменени, като за целта трябва да ида до сервиза, което смятам да направя на път за Италфест-а.ogi28b написа:Колега, как точно "се заеха с решаването на проблема"? Питам защото аз си купих носач ОКАП от АХМ, който на 3000 км започна да скърца, което за моето каране е около 4 месеца, и предполагах какво ли не за това скърцане, което после прерасна в тропане, смених всичко отдясно - вътрешен, външен накрайник, биалета, тампон макферсон, и скърцането си остана. При последното качване на подемник, ме изненадаха с "разбити два тампона на носача и маншон, който се е разпаднал". Писах на Христо, а той ми каза че тези носачи нямат гаранция, а пък ако не се лъжа, ги купувах точно когато и ти купува твоите, но може и да греша... Утре ще кача снимки на дефектния носач, прилича на нещо, което племенницата ми е сглобявала в час по трудово, ама само с едната ръка, примерно... Та в крайна сметка имат ли гаранция тия носачи или не?Airfan написа:От axm-auto и по-специално Христо днес се заеха с решаването на проблема и имам уверението, че ще разрешим възникналия проблем - напукването на маншона. Когато проблемът бъде разрешен, ще пиша отново.
Коментар
-
И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?Ред.: Аз вече нямам възможност да си давам по 60-70 лв, и по 15-20 за смяна на носач по-често от смяната на масло, таз поне от смяната да спестя, започнах сам да си ги сменям носачите, с know-how (напътствия) от колегата phoenix.
Коментар
-
Незнам как да ти отговоря на този въпрос... Аз самият нямам напълно разумен отговор на него.Едит: Точно защото вече имам опит с Окап-а преди, реших онзи ден да погледна какво е състоянието и виждаш резултата. Мисля си, че ако тези гумените маншони се подменят със силиконови, би следвало да издържат повечко.ogi28b написа:И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?
Коментар
-
Напръскай обилно тампоните на носача. Нищо че са здрави, те скърцат и потропват. Отделила се е чумата от металното тяло и вече не се усуква, а превърта в него.janyboy написа:Тампоните и лагерите не съм ги сменялStefanaki написа:Ако при смяната на амортисьорите не си сменил/проверил тампон амортисьор и/или маншон преден амортисьор - може от там да ти се чуват шумове.
Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
И аз се надявам ако моите на МУГ-а се скъсат да ги сменя със силиконови и издържат повечко - поне 30 000 км.Airfan написа:Незнам как да ти отговоря на този въпрос... Аз самият нямам напълно разумен отговор на него.Едит: Точно защото вече имам опит с Окап-а преди, реших онзи ден да погледна какво е състоянието и виждаш резултата. Мисля си, че ако тези гумените маншони се подменят със силиконови, би следвало да издържат повечко.ogi28b написа:И какво, като ти сложат нови, и след 5000 км пак пишеш в тази тема, пак ли ще отидеш до сервиза?! Ти нафтата на какви пари я купуваш, ако не е тайна, от чешмата ли ти тече?Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар