Здравейте,Смених задни накладки (челюсти) и автомобила почна да "свири" като симфоничен оркестър на всяко натискане на педала.Накладките са "пермафюс", автомобила Fiat brava 1,9 jtd.Свиренето започна на втория ден от смяната. Карах около 10 км. градско в големите дъждове.Възможно ли е от водата и за толкова кратък пробег да съм "опекъл" накладките или нещо такова...или самата марка се оказва такава...свиреща
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задните накладки свирят като локомотив!
Collapse
X
-
u_bo -
Не, никакви проблеми, колелетата се въртят свободно, спира перфектно, ръчната след регулиране действа (е, не много добре, тоест не държи стабилно, но го отдавам, че трябва време да се напаснат накладките)Няма ABS.u_bo написа:а как се държи колата?блокират ли задните гуми?имаш ли АБС?Fiat Brava 1,9 Jtd
Коментар
-
Имаше...около 1 мм., но барабаните бяха в допуска и сметнах, че разхода за нови не си заслужава.Точно това направих, което ме посъветва- зашмиргелих ръба с цел избягване на бъдещи проблеми... :Detorrent написа:А имаше ли образуван ръб на самия барабан...Хубаво е да го минеш с някоя пила...От този ръб при мене се получаваше "свирукането" и като взех флекса се оправи всичко
Fiat Brava 1,9 Jtd
Коментар
-
u_bo
правилното е да се мине на струг за да се гарантира ’идеална’ кръгла форма,ако си ’зашмиргелил’ ..... аз подобни изпълнения със спирачки избягвам, ... но това съм си аз и мойта колаIso написа:Имаше...около 1 мм., но барабаните бяха в допуска и сметнах, че разхода за нови не си заслужава.Точно това направих, което ме посъветва- зашмиргелих ръба с цел избягване на бъдещи проблеми... :Detorrent написа:А имаше ли образуван ръб на самия барабан...Хубаво е да го минеш с някоя пила...От този ръб при мене се получаваше "свирукането" и като взех флекса се оправи всичко
Коментар
-
u_bo
а сега се оказа, че каквито и накладки да сложиш - ако не ти са наред барабаните/дисковете ще имаш проблеми.странно ли е според теб ?MartoModev написа:До преди месец-два всички ги хвалеха пермафюз ,а сега...........
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар