Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задни амортисьори на Типо-смяна.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Задни амортисьори на Типо-смяна.

    Здравейте,вчера сменях задните амортисьори на типото и реших да наснимам с телефона операцията по смяната,която не е сложна.1.Вдига се колата на крик и се сваля едното задно колело за да имаме достъп до горният болт на амортисьора.2.Вади се с ръка пластмасовата втулка която е сложена в дупката по неясни за мен причини:3.С камък 17 и удължение се отвива болта,който е с фиксирана гайка отзад и не е нужно да се държи "контра".4.След като сме откачили амортисьора отгоре минаваме на болта в долната му част.Изглежда така:5.С камък 19 се равива гайката като не е нужно да се държи "контра".При мен тези долните болтове се развиха много трудно,несе притеснявайте да напъвате с зверска сила,болта няма да се скъса.6.След като се развие гайката и се избута болта амортесиора пада сам:7.Качването на новия амортисьор се извършва по обратния ред.Първо се захваща горния болт и после долният:Амортисьорите които сложих са марка Dampo италянски са,от тиенкар по 53 лева бройката.Предстои ми смяна на предните амортисьори,ако има интерес и на тях мога да направя кратко ръководство.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

    #2
    Пластмасовата втулка на горния болт е поставена за да не изтървеш болта в кухината на купето.Извадил си късмет ,че не си го изтървал.Много добре си наснимал операцията по смяната на задните ,но ако ще правиш същото и за предните прежали 1-2 лв. и измии подкалниците и елементите които ще развиваш.Така ще е по-нагледно и няма да се цапаш.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      Да наистина беше доста мърляво,по принцип не работя по колата си в такива условия,но в случая бях ограничен в времето и нямаше време да ходя до OMV да пръсна подкалниците.Колкото до пластмасовата втулка:Нямаше как да не я извадя защото през нея неможе да мине камъка с удължението.За предните амортесиори се чудя коя марка да взема,някои ако има добри отзиви от някой да казва.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

      Коментар


        #4
        Много скоро ново ръководство !!! (в същата тема)
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

        Коментар


          #5
          от къде купи мармортисиорите, колега? ии колко парички струваха?

          Коментар


            #6
            Disturbed написа:
            от къде купи мармортисиорите, колега? ии колко парички струваха?
            T&N Car 45лв парчето. Марката е Dempo двойно действащи (газово маслени) возят една идея по твърдо от обикновенните маслени,но колата е осезаемо по стабилна особено в завои.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

            Коментар


              #7
              Преди една седмица си сменях амосрисьорите на Бравата (между другото и аз махнах пласмасовата втулка,че болта падна в кухината на гредата, а от там няма вадене1).Та, новите амосрисьорите изпуснаха след 3 дена...т.е. "Евтиното излиза винаги скъпо" ..Някой може ли да ми каже, дали е пазарувал от AXM Auto и дали са коректни!

              Коментар

              Working...
              X