Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум при използване на спирачки по неравен път

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Шум при използване на спирачки по неравен път

    За Марея 1,9 GTD имам следния проблем- има странен шум отпред отдясно при използване на спирачките, когато се движа по неравен път с повече дупки. /при предизвикване на по - голяма вибрация в предницата на колата/. Шумът е нещо като "въъъърррр". В този момент спирачките се губят, педала става твърд, и имаш чувството че си стъпил върху зъбите на въртящо се зъбно колело. А при използване на спирачките по равен път се чува шум, като че ли няма накладки или крив спирачен диск. Проверих - има накладки. Дискът е прав, замерен е и въпреки всичко е пуснат на струг за по - сигурно. Вадих датчика на АБС от шенкела, видимо няма никакви проблеми. Няма разбити носачи, биалети нови, четирите гуми са нови и еднакви - някъде четох, че това може да е причина за проблем в АБС. След цялата тази интервенция с диска, проверката на накладките и датчика всички тези шумове, които споменах си остават. Всичко това става само отпред и отдясно. Би ли могъл някой да ми отговори на какво може да се дължи това, и къде да търся проблема ?
    Фиат Мареа 1,9 jtd

    #2
    Никой ли няма мнение? Не бях споменал че не ми е светвала индикация за проблем с abs- а. Пробвах с изключени датчици отпред но без промяна. А относно шума който е като от крив диск или като от без наклатки, нещо средно, възможно ли е да е от лагера на междинната опора на дясната полуоска ? Моля за мнения.
    Фиат Мареа 1,9 jtd

    Коментар


      #3
      Вероятно накладките са за смяна, ако са изпечени е възможно да издават такъв звук. Провери си и дисковете дали имат достатъчна дебелина, ако не сменяй и тях. Такова бучене какво то описваш няма от какво да се получи освен от криви износени дискове и накладки. http://fiat-bg.org/index.php?option=...=article&id=35
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

      Коментар


        #4
        Цялата работа ми изглежда, че ти се вкл. АБС..точно това са симптомите, като се вкл. АБС педала става твърд и почва все едно да прескача и да се чува някакво тракане, поне това аз знам. Поздрави.
        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

        ...E90..incoming..!!

        Коментар


          #5
          И на мен ми се струва причина датчика на това колело, но е странно , защо АБС-а не го е открил като дефектен. Обикновено лампата му светва при най-малкия дефект. Вроятно датчика изпуска зъби или спира да работи , когато натиснеш спирачката, и АБС-а го счита за блокирало колело и се задейства.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

          Коментар


            #6
            Много благодаря за отговорите, днес ходих на майстор, закачиха колата на компютър и казаха, че всичко е наред. Имаше само две грешки където съм изключвал датчиците. Изтриха ги и ме накарах да направя едно, две кръгчета докато пак усетя тази вибрация в педала и пак да я закачат да видят дали е отчела грешка. Грешки нямаше. Майсторът се качи да пробва за какво става въпрос и каза, че всичко е наред и така си работел АБС -а. Прегледаха ми предницата и там няма забележки, но аз продължавам да се съмнявам, че всичко е наред.
            Фиат Мареа 1,9 jtd

            Коментар


              #7
              Аз имам още по странен проблем.Пак така по неравен терен и ако има нещо бабунка и колата леко подскочи и имам чувството че абс-а се включва пак се чува онова трррррррр... което е при теб но без да съм пипал нищо.Ти къде ходи на диагностика да отскоча и аз.
              Marea Wekeend 1999 1.6 16V

              Коментар


                #8
                Шум при използване на спирачки по неравен път

                проблема сугурно е в abs
                уно 1300д

                Коментар


                  #9
                  Нямате никакъв проблем , това е нормалната работа на ABS-са по неравен път :D Не се вкарвайте в разни филми да пълните гушите на разни майстори Проблем е ако него чуваш този шум когато караш по път с неравности
                  Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

                  Коментар


                    #10
                    Здравейте - с удоволствие бих ти казал къде да отидеш, но аз съм от Пловдив и сервиза е тук. За компютърната диагностика ходих при - викат му Джмито срещу Метан станцията на Карловско шосе. Там шефа на сервиза се качи в колата и каза, че всичко е наред. Но се съмнявам, защото едва ли трябва да се задейства АБС - а, било то и по неравен път, при минимално докосване на спирачния педал, или дори и без да се пипа педала.
                    Фиат Мареа 1,9 jtd

                    Коментар


                      #11
                      аз пък нямам abs, дисковете съм ги сменял (накладките също) и то скоро няма 10 хиляди километраимам по описание същите "симпотми" (въпросното "ручене" при натискане на спирачките)обаче странното е че съм го забелязал само на магистралата между 1-ия и 2-ия тунел на витиня (посока от софия към варна) той там асфалта си е малко грапав и като намалям по нададолнището се чува...
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101168

                      Коментар


                        #12
                        Колеги аз имам същия проблем а нямам АБС.Усещах го наи вече тиа дни когато е заледено и заснежено и наи вече при рязко натискане на спирачките.....Накладките ми са на 4 дена,а задните на 2 месеца...Само че при мен шума е отляво

                        Коментар


                          #13
                          скоро ще сменям накладките и ще ви докладвам дали има някаква промяна
                          Marea Wekeend 1999 1.6 16V

                          Коментар


                            #14
                            а предниците защо не проверите, аз на темпрата имах подобен проблем и нямах АБС. при по голяма скорост и натискане на спирачката и цялата предница почваше да вибрира но се усещаше и на волана. а при ускорение или спокойно каране нямаше проблеми. оказа се тампони на носачите и след смяна всичко беше на 6.УСПЕХ!
                            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                            182A4.000 IAW49F
                            LPG - Lovato EasyFast
                            ----------------------------
                            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

                            Коментар

                            Working...
                            X