Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Три въпросчета за господин Бравчо

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Три въпросчета за господин Бравчо

    Значи имам следните проблеми: Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 1. Спирачките на колата затягат нещо от 1-2 дена(и педала става малко твърд и седи горе)..преди 4 месеца смених единия маркуч защото се скъса,обаче другия нов остана в пликчето...Дали затягането не е нещо свързано с останалия несменен маркуч?2. Другия въпрос е двоен: Когато подкарам сутрин колата нещо тропа много зловещо отпред(почуква).Чудя се дали не са тампони, интересното е че след като се покара малко колата и тропането спира почти напълноИ дали това тропкане не е свързано с едно тресене на волана все едно ми е крива някоя джанта(мятането се осеща и при ниска и при висока скорост,само че при висока тресенето е с по-голяма честота) Много благодаря предвартелно на тези които се отзоват
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

    #2
    Маркучетата задължително се сменят по двойки!!! Най малкото след месец ще се скапе другото и пак обезвъздушаване и т.н. Но нищо не пишеш освен че е усещаш по- твърд педала спира ли или не спира добре? А джантите и гумите отиди да ти ги погледнат да няма за изправяне и после да ги баласират и то най-добре върху колата. Като ги балансират и е вдигната колата можеш да ги помолиш да погледнат за луфтове - шарнири накрайници, беалетки и каквото могат.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    Коментар


      #3
      Това тресене за което казваш че изчезва като покараш,много ми прилича да е от гумите ти.Незнам какви са,но е възможно,ако са и малко меки ( в смисъл не добре напомпани ),да се "вдървяват" в положението в което са били,сега в студеното време се получава,леко смачкани под тежестта на колата и после докато се оправи тази кривина в гумата,ще ти тресе.Лесно можеш да го провериш,при тръгване само мръдни съвсем леко и провери гумите дали нямат кривина.

      Коментар


        #4
        1. Stanleyhacker ,колата спира добре и понякога изобщо не я прави тая мизерия ,обаче като я направи педала остава по-горе и по твърд(даже снощи намалих да завия на един по остър завой и колата спря :D Натиснах педала-твърд и неще да отпусне..докато не тръгнах на спирачка с повечко газ да се оттегне сама не освободи Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 2. Peho ,не мисля че е от смачкване на гумата щото то си тропа отпред по окачването нещо (как тропат тампони?) В моя случай ме интересува нещо което да тропа и след като се поотроши окачването след покарване около 1-2 км спира(някакъв гумен детаил може би ама като не ги знам кой за какво е..) Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 3. Иначе това тресене на волана е много леко и продължава даже и когато се "поразкара" колата,при някои скорости е по силно около 60-80 най-силно се осеща,а при по висока скорост ,като че ли от по-бързото въртене на гумата, не се осеща!
        Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
        Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
        Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

        Коментар


          #5
          Днес ми смениха и другия маркуч на спирачките и работата заспа(стария бил запушен) Затова ги сменяйте по двойки Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 А това за тропането било от амортисиорите,не са ми изпуснали обаче се били износили вътре цилиндрите...та ще ги чакам да изпуснат и ще има смяна.... Иначе мятането ще иска баланс на джантите сигурно...ще слагам зимни обувчици и тогава Дайте ми съвет какви амортисьори да сложа като дойде време и дали да са газови,маслени,маслено-газови(кой са по-скъпи и с кои е "по-недрусливо") "Монро"-то как са,или да гледам в AXM какви продават и да търся такива (FUSCH ли какви бяха)
          Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
          Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
          Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

          Коментар


            #6
            Колега мисля че ако си сложиш COFAP няма да сгрешиш добро качесрво на добра ценаp.s. Личен опит
            Marea Weekend TD100 HLX
            Големия Кораб

            Коментар


              #7
              И аз от личен опит съм много доволен от 4-те ми Кофап-а.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

              Коментар

              Working...
              X