Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Кантар" на спирачките на Уно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    "Кантар" на спирачките на Уно

    Някой може ли да ми даде компетентно мнение, за какво точно служи тази измишльотина? Значи където се закача за моста пружината ми се е износило и пружината стана хлабава. Сложих друга пружина обрах му луфта, но проблем... предни колелета ми се струва, че позабравят да спират, а задните заковават без да съм натиснал педала до доло. Легнах пак и видях че може да се регулира планката от моста, върнах я малко нагоре и сега като че ли е по-добре. Та остава ми въпроса каква е функцията на кантарчето? И как точно трябва да спират, в смисъл предните повече - задните по-малко 50:50; 60:40??Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org

    #2
    Това кантарче разпределя спирачното усилие към задните колела в зависимост от натоварването. Колкото е по тежка колата отзад - по голямо усилие трябва.
    In Tipo Veritas

    Фиат Типо 1.6 DOHC
    Фиат Стило 1.6

    Коментар


      #3
      При положение, че колата не се товари как трябва да е? Към купето или към моста наклонено?

      Коментар


        #4
        Ето ти една статия по въпроса за кантарчето.Имах доброто желание да я довърша, но... ТУК има процедура по настройката на кантарчето, обаче е за темпри и мареи.Предполагам, че при теб обаче необходимата тежест ще бъде по-различна.Принципа на действие и процедурата по настройка е еднаква.
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

        Коментар

        Working...
        X