Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много неприятно свирене от предна лява гума

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Много неприятно свирене от предна лява гума

    Здравейте колеги, едно свирене [като щурец все едно] идва от предна лява гума.. четох по интернет - съветват да се сменят накладките.. ами днеска ги смених въпреки, че имаше, смених ги със brembo накладки - ефект обаче нулев..
    Скърцането е само когато колата се кара повече от 15-20 минути. Тоест като загрее. Интересното е, че ако не карам със повече от 50-60 км.ч - проблеми няма.. и цял ден да карам няма да свирят, но настъпя ли я и почна да използвам спирачките.. явно диска или спирачката не е окей и когато се нагрее много и става некакво триене и води до това свирене... Още по-интересното е, че когато въртя волана на ляво/дясно докато карам скърцането изчезва, също така и когато натискам спирачката пак изчезва скърцането, т.е скърца само когато е във права линия..и не пипам никой от педалите.. също и газта - колкото и газ да натискам си свири яката. Пипна ли спирачка или врътна леко волана - няма скърцане. Та общо взето.. Някой имал ли е този проблем? Нямам идея от какво може да е.
    Колата е Fiat Stilo 1.9 JTD

    Този клип описва това за което говоря: Пуснете след 45-та секунда.. тихо е, но се чува: https://www.youtube.com/watch?v=IbUEq3Fhoic
    Последна редакция от Chriss; 19.07.2017, 02:39.

    #2
    я ревизирай апаратите да видим колко от маншоните са скъсани
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

    Коментар


      #3
      Единствено аз , и то от опит ще ти дам отговор на въпроса.ТОВА Е КРИВА ГЛАВИНА.За целта си купи НОВА главина,съответно и лагер.Всичко друго е празни приказки

      Коментар


        #4
        Много интересно, ако се окаже крива главина. Имах подобно свирене като щурче, но при лек завой над 60 като карам и се оказа външно каре. По съвет тук тествах с подаване на газ при обратен завой и си изщрака зверски, диагнозата вече беше ясна. Пробвай, лесно се хваща. Може и лагер главина да е в начална фаза. Тези не прощават, след няколко стотин км почват да вият на умряло. Точно така започват с посвирване в началото и при завой или спирачка млъква.
        Последна редакция от wwalker; 19.07.2017, 21:44.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

        Коментар


          #5
          Залагам на лагер
          koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

          Коментар


            #6
            Константинов написа: Преглед на мнението
            Залагам на лагер
            Сега остана и боб да хвърляме.
            Лагер не пее като щурче, а направо вие. Не да не съм сменял. Може да изкара и 10 хил. километра (личен опит). Наду ми главата, че и на майстора, докато отивахме до сервиза, щото вече виеше като сирена.
            Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

            Коментар


              #7
              Ами днес смазах и водачите(отидох до авточастите и пича ми даде неква грес ли е там.. до 1000 градуса ала бала (да не се втвърдява)) обаче пак не става... идните дни ще отида при някой майстор да я прегледа и ще пиша.

              Коментар


                #8
                е вече и аз съм предполагам лагер
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                Коментар


                  #9
                  при крива главина диска мотае и се получава точно това свистене.в движение като обереш леко педала на спирачката,той ти блъска леко крака.

                  Коментар

                  Working...
                  X