Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за спортни пружини Eibach за Punto

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за спортни пружини Eibach за Punto

    Здравейте колеги , Решил съм да сменям пружини на Пунтото. Колата е 1.4 16v 95 к.с 2004г. /фейслифта с големите фарове /. Намерил съм си спортен Eibach / червен / , който в каталога им се води като Part номер : E3033-140 или F3033001 / предни / , F3032002 / задни/ , като тази комбинация я дават за Пунто 1.8 HGT варианта . За моят мотор по каталог от Eibach дават варианта с парт номер : E3032-14 , или F3032001 / предни / , F3032002 / задни/ . Както се вижда има разлика само е една от цифрите на предните пружини. По каталог също така снижението което правят и отпред и отзад и двата варианта пружини е едно и също или 25 - 30 см отпред , 25 см отзад . Искам да Ви попитам имате ли идея дали ще има проблем с предните пружини ? Тъй като съм намерил кит-а който както казах е за 1.8 варианта на пунто . По долу ще приложа снимки и на двата варианта . От снимките които не са кой знае колко добри не виждам особенна разлика . Ще съм благодарен ако някой изкаже мнение по въпроса Снимка на варианта на варианта за 1.8 който съм намерил или Part номер : E3033-14 : Снимка на варианта който по принцип дават за моя мото или Part номер : E3032-14 :

    #2
    Според мен тези от 1.8 ХГТ няма да станат при теб, след като се различават по номера, макар и с една цифра, не случайно има два вида пружини, едните за 1.8, другите за 1.4, според мен не си прави експерименти и ако ще купуваш пружини си купи тези, които дават за 1.4.п.п. Тези от 1.8 ги дават еднакви с тези на 1.9JTD, ако бяха еднакви с тези на 1.4 щяха да го напишат, следователно за 1.4 пружините са различни.
    punto HGT

    Коментар


      #3
      Съгласен съм но от това което виждам като харектеристика на самите пружини няма никаква разлика спрямо тези които се дават за мотор 1.4 , все пак ги водят за Punto 188 и двата вида . Не ми се вярва от фиат да са разбратоли специално друго купе / пружини на 1.8 , 1.9 , но пък знае ли човек .

      Коментар


        #4
        То купето е едно, но явно има разлика в окачването, след като има разлика в окачването няма как едни пружини да стават за всички модели, ако беше така то и амортесьорите щяха да са едни и същи, но не са.Както виждаш от този линк http://www.eibach-shop.com/fiat/punt...1_145_265.html пружините за 1.2 и 1.4 са отделно от 1.8 и 1.9, ако бяха еднакви нямаше да са дадени като различни артикули, ако на теб ти се експериментира купи си пружини за 1.8
        punto HGT

        Коментар


          #5
          Благодаря за информацията . И по характеристики из чуждите форуми видях че няма как да стане това което съм намислил !

          Коментар


            #6
            vankataaa написа:
            Благодаря за информацията . И по характеристики из чуждите форуми видях че няма как да стане това което съм намислил !
            Няма нищо, но незнам защо не повярва на мнение в български форум, а чак като прочете в чужд форум се убеди на 100%, че няма да станат нещата ??, не го разбирай като заяждане, но помоща в този случай се обезмисля, както и темата, защото ти си повярвал на инфото прочетено в чужд сайт.Няма значение българина си е недоверчив и винаги има едно на ум, че във всеки един момент някой може да го излъже/прецака.
            punto HGT

            Коментар

            Working...
            X