Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Твърд педал сутрин и виене при завой на Браво 2 JTDm

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Твърд педал сутрин и виене при завой на Браво 2 JTDm

    Колеги привет!Имам два въпроса, които май са най-добре в този раздел:1. Откакто започнаха жегите педалът на спирачките сутрин, преди да запаля, е твърд като камък (сутрин, сутрин - в 10 часа - колата вече е яко напечена). Преди жегите нямаше такова нещо. С Бравата (бензин) също не ми се е случвало никога. Четох из форума че дизелът имал вакуум помпа и пр. но не схванах много. Та това типично ли е за ЖТД-тата или да търся проблем? Колата е от подписа, спира като браво/брава/мареа с напълно ревизирани спирачки. Демек като скочиш на педала, все едно си се блъснал в стена, а иначе педалът е мек и с достатъчно дълъг ход, за да регулираш плавно спирачното усилие.2. Като завивам се чува леко виене - все едно от натегната докрай хидравлична помпа, но по-тихо. Според мен е електроусилвателя. Освен това, като задържа волана натегнат по него преминават леки тръпки. Това нормално ли е? Не съм ползвал Сити режим.
    браво 1,6/90 - 09 г.

    #2
    Re: Твърд педал сутрин и виене при завой на Браво 2 JTDm

    slonikon написа:
    Колеги привет!Имам два въпроса, които май са най-добре в този раздел:1. Откакто започнаха жегите педалът на спирачките сутрин е твърд като камък (сутрин, сутрин - в 10 часа - колата вече е яко напечена). Преди жегите нямаше такова нещо. С Бравата (бензин) също не ми се е случвало никога. Четох из форума че дизелът имал вакуум помпа и пр. но не схванах много. Та това типично ли е за ЖТД-тата или да търся проблем? Колата е от подписа, спира като браво/брава/мареа с напълно ревизирани спирачки. Демек като скочиш на педала, все едно си се блъснал в стена, а иначе педалът е мек и с достатъчно дълъг ход, за да регулираш плавно спирачното усилие.2. Като завивам се чува леко виене - все едно от натегната докрай хидравлична помпа, но по-тихо. Според мен е електроусилвателя. Освен това, като задържа волана натегнат по него преминават леки тръпки. Това нормално ли е? Не съм ползвал Сити режим.
    1) Проблем Колега. Нормално работещите спирачки на браво 2 са жестоки - мек педал, перфектно спиране. Първо трябва да провериш вакуумната с-ма за пропуск - загуба на вакуум.2) Чуваният от тебе шум, не мога да предположа от какво е. По така определените от теб леки тръпки по волана - при мен съм забелязал леко стъпково реагиране при докрай завит волан. Режимът "сити" е мн. удобен при маневриране а градски условия. Иначе и аз не го обичам, въпреки че над 30 км/час, ако си го оставил включен, той автоматично се забранява.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

    Коментар


      #3
      Май не съм се изразил много ясно. Извинявам се! Педалът е така преди да запаля. След това си е както трябва да е. Оправих и първото мнение.Да разбирам ли, че при теб няма такова нещо?
      браво 1,6/90 - 09 г.

      Коментар


        #4
        slonikon написа:
        Май не съм се изразил много ясно. Извинявам се! Педалът е така преди да запаля. След това си е както трябва да е. Оправих и първото мнение.Да разбирам ли, че при теб няма такова нещо?
        Изчаках едно денонощие за да проверя при мен как е, защото скоро не съм се замислял и занимавал със спирачните с-ми на колите.Та, при престой повече от денонощие, имам три натискания до напълно твърд педал - постепенно втвърдяване.И отново трябва да се погледне вакуум системата, защото вакуума помага на педала (крака) да работи с по-малко усилие.За да имаш след денонощие едно меко натискане на педала, трябва да има задържан (запазен) вакуум в сервоусилвателя. Ако вакуумът сутринта го няма, спирачния педал ще бъде твърд. На входа към сервоусилвателя има един обратен клапан с тази цел, трябва първо той да се провери.
        FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

        Коментар


          #5
          Благодаря! Ще прегледам системата.
          браво 1,6/90 - 09 г.

          Коментар

          Working...
          X