Колеги моля за помощ.когато запаля колата на студен мотор педалът на спирачките като го натисна един,два пъти и става твърд и колата много трудно спира.когато загрее двигателя при първите натискания на спирачката няма проблем колата спира,даже кове,но при напомпване на няколко пъти отново става твърд и едвам спира.Смених серво апарата и разлика няма.колата е фиат браво 1.4 12v без абс.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ педалът на спирачките става твърд
Collapse
X
-
Re: Помощ педалът на спирачките става твърд
Имал съм проблем със спирачната система и то подобен, но и не съвсем - при градско каране при няколко пъти леко натискане на спирачния педала, той постепенно се вдигаше нагоре, ставаше твърд, но за разлика от твоя случай, моите предни спирачки много спираха - задържаха:D .Проблемът беше в серво-усилвателят. Клапанът за вакуум не работеше както трябва. Като ритнеш по-рязко педала, нещата си идваха на място, но до следващото леко натискане - няколко пъти. Трябва да отбележа веднага, че при мен става въпрос за дизелов мотор с вакуум помпа. Няколко месеца ходих по мъките, защото от сервизи и майстори помощ не видях - но в момента спирачките ми са ОК. 1) Провери добре връзките до сервоусилвателя.2) Смененият сервоусилвател нов ли е или втора употреба? И при нов и при втора употреба е възможно да не се пасва със спирачната помпа. Има един палец в сервото, който трябва да се пасне с помпата (навива, развива-но до оборот) за да се донастрои хода на помпата, поне при мен беше така.Затова, знам го със сигурност, при мерцедес се продава куплиран спирачен агрегат (спирачна помпа + серво-усилвател)3)Нормално е при няколко последователни бързи натискания на спирачния педал, той да се втвърдява - губи се вакуума.evin написа:Колеги моля за помощ.когато запаля колата на студен мотор педалът на спирачките като го натисна един,два пъти и става твърд и колата много трудно спира.когато загрее двигателя при първите натискания на спирачката няма проблем колата спира,даже кове,но при напомпване на няколко пъти отново става твърд и едвам спира.Смених серво апарата и разлика няма.колата е фиат браво 1.4 12v без абс.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар