Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лек шум като стържене при спиране на ниска скорост?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Лек шум като стържене при спиране на ниска скорост?

    Здравейте, колеги.Вчера сложих 4 нови зимни гуми. След като тръгнах усетих, че при спиране при 20-30 км/ч, докато спра се чува лек шум и се усеща като леко стържене отпред. Има и лек шум от самите гуми при тази скорост точно преди да натисна спирачката, но това го отдавам на гумите и шарката. Зимните гуми ги сложих на стоманени джанти, а летните са ми на алуминиеви и използвах същите болтове от алуминиевите (и секретните също, които са същата дължина), защото стават. Даже на гумаджията му казах и той да провери дали стават болтовете, каза че стават и няма проблем. Търсих по форумите и други хора казват, че го имат същия проблем, който се появява със зимните гуми, а с летните го няма, но така и никой не знае на какво се дължи, сменяли лагери и т.н., но си остава стърженето. Мисля че го има това леко стържене и при по-висока скорост над 80-90 км/ч при намаляване, но е почти незабележимо, не съм имал възможност да покарам повече, за да преценя. По принцип гумаджията каза, че самите гуми трудно ги е балансирал, били в Русия правени затова (Nokian са гумите), отливката нещо не била много хубва и т.н.Дали може да е от баланса, или пък някъде нещо да опира при спиране, или пък от самите гуми?
    Fiat Croma 1.9 16V MJet

    #2
    Според мен е нужно първо да си огледаш дисковете за ръбове и накладките.
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

    Коментар


      #3
      Hristian_Aleksiev написа:
      Според мен е нужно първо да си огледаш дисковете за ръбове и накладките.
      Ами колега, уж ги гледах, не знам дали е от тях, тъй като щеше да го има това стържене и с летните гуми, ама може сега нещо да се е проявило знам ли.
      Fiat Croma 1.9 16V MJet

      Коментар


        #4
        Такъв проблем имах на един служебен Меган преди 10-11 години. И се почна - смяна на предни , смяна на задни лагери... и накрая най-простата проба - размяна на гумите от другата кола и тишина.... Познай каква марка бяха гумите ? Нокиан . Само, че летни.

        Коментар

        Working...
        X