Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Най-удачен вариант за джанти 4x100

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Колеги напълно съм наясно с това което искам да направя. И естествено първо втулките ще направя. Проблема с тях ми е, че като мерих едната джанта и се оказа, че има на места леки деформаций на централния отвор от порядъка на 0,2мм не повече. Според мен това не би следвало да бъде проблем. Мисля тези дни да си направя втулките и да пробвам как ще стане с обикновенните болтове. И все пак ми се иска някой да изкаже мнение за свалянето на главините, за което съм писал във първия пост :D

    Коментар


      #17
      като човек занимаващ се с метали, знаеш какво става при нарушаване структурата на едно метално изделие. В случая, освен вече съществуващите дупки, ще направиш нови 4. Дали няма да повлияе върху здравината на тези главини? Иначе Е решение..
      Nuova Croma - so far...so good
      Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
      Fiat BRAVA JTD - ex love

      Коментар


        #18
        Да, прав си. Но в случая става въпрос за 4 отвора с резби М12, а като се има впредвид големината на главината не би трябвало да е проблем. Само едно ме притеснява... На главината има две като щифтове, които се завиват за нея. Освен за допълнително центриране на джантата служат ли за нещо друго? Че на Мареата даже ги нямаме всички главини.

        Коментар


          #19
          Колега след като си в метален цех-сложи джантите на координата, зачисти си размера на леглото на втулката и после я уточни на 58.1 пак на координата щото при тия тънки стени има шанс да ти избяга Ф-то Нататък си знаеш-едва ли си сам в този цех Успех
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

          Коментар


            #20
            Втулките ги направих. Всичко пасва добре... но ми се прецакаха резбите на предна лява главина. Навих наново с метчих М12х1.25, но като че ли им нямам вяра. Сега се чудя дали да не направя нови М14х1.5 на тази главина. А мисля и едни фланци да направя тези дни.

            Коментар


              #21
              Защо нямаш вяра? Ако болтовете се стягат без да превъртат и държат след това стегнато без да се разхлабват след няколко дни значи си ок.На някои джанти(оригиналните ми на Мареа) болт 14 не влиза например.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

              Коментар

              Working...
              X