Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работи ABS-а

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Не работи ABS-а

    Здравейте. Колата е Пунто спортинг, 2002-ра година, 1.2 16в, 80 коня. На таблото свети грешка за АБС-а и в действителност системата изобщо не работи. Като спирам на лед, пясък, влажен асфалт или рязко, не чувам типичното щракане, което се чува при работещ АБС и гумите просто си се влачат по асфалта. Въпросът ми е ремонтира ли се този проблем и какво точно е необходимо да сменя. Както и на каква цена?Понеже съм нов във форума, можете ли да ми препоръчате добър майстор, който да се справи с този проблем?

    #2
    Като за начало:1. Задължително да се направи диагностика!2. Огледай хубаво abs датчиците, да нямат протрит/скъсан проводник. Всяко колело си има датчик, който е монтиран на главината. Огледай хубаво всичките букси, да няма някой разкачен датчик.
    ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

    Коментар


      #3
      Благодаря ти за бързия и полезен отговор, колега. А под диагностика какво имаш предвид - да се закачи колата на компютър, посредством който да се установят софтуерно възможните проблеми, или само да се огледа визуално от специалист? А може би и двете?В тази връзка, отново искам да помоля за насока към добър майстор за района на гр. Кюстендил, или София. Готов съм да отида и до София, защото спирането изключително много ме плаши и искам да реша проблема възможно най-бързо. Натискам спирачката и гумите си се влачат все едно има лед отдолу. Повече го усещам в предна дясна.А в случай че се установи, че проблемът е от датчиците, каква е цената им и лесно ли се сменяват? Възможно ли е проблемът да е от нещо по-сериозно?

      Коментар


        #4
        Качи колата някъде по пунктовете на валяци и виж дали спирачките работят нормално. Дори и без АБС, трябва да работят правилно. Това ще те ориентира дали имаш проблем с АБС или е проблемът е в механичната част на спирачната система. Има много причини АБС да се самоизключи.

        Коментар


          #5
          Допълвам темата с ново развитие. Тази вечер покарах колата и за пръв път не светеше лампата на АБС-а. Уви, за кратко. Направи ми впечатление обаче, че докато не свети, колата спираше съвсем различно и се чуваше онзи характерен стържещ звук, който се чува на всяка кола с АБС. Умишлено я пробвах по пясък и лед - спираше бързо и с характерния звук, придружен от леко ритане на педала. Малко след това обаче, лампата светна и спря да спира по този начин. Явно наистина някъде нещо прекъсва. Но досега тази лампа никога не беше изгасвала.

          Коментар


            #6
            кола

            Когато работи ABS педала почва да рита леко.Диагностика с комютър и програмата от Форума ще покаже повече -multiecuscan fiat
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

            Коментар


              #7
              Откарах колата на майстор и диагнозата му е скъсан датчик на АБС-а на предна дясна гума. При това положение трябва да се смени само той, без този на лявата, нали? А каква е цената му, чух, че бил доста скъп?

              Коментар


                #8
                Скъсан? С поялника не става ли?
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

                Коментар


                  #9
                  Не съм убеден. Майсторът беше много лаконичен и категорично отсече че "не ставало". Трябвало нов. А дали е така не знам.

                  Коментар


                    #10
                    Не е скъсан а най веротно е раздул намотката или някой се е опитвал да го сменя/вади по някаква причина. Обикновенно се къса главата от тялото. Но зада си сигурен че не те минава просто замери съпротивленията на двата предни датчика трябва да са еднакви. Странното е че пишеш че от време на време сработва, а това категорично няма как да стане при скъсан датчик. Според мен нещо те парзаля, защото е разбрал че най вероятно става дума за хлабава връзка.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                    Коментар


                      #11
                      И аз така мисля, затова тези дни ще откарам колата на друг майстор и ще пиша отново.

                      Коментар

                      Working...
                      X