Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на спирачна течност на Фиат Брава 1.2 16в 2001г. ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на спирачна течност на Фиат Брава 1.2 16в 2001г. ?

    Как се източва напълно спирачната течност понеже до сега само съм доливал; до колкото знам на 2 години трябва да се сменя спирачната течност има ли пробка за източване от където да се източи цялата течност ?
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

    #2
    Отваряш първо най-далечната пробка (задно дясно колело) и започваш да точиш от там с леко помпане на педала като доливаш в казанчето новата течност за да не засмуче въздух. Като потече от въпросната пробка бистра течност затваряш пробката, минаваш на задно ляво колело и правиш същата процедура, след това предно дясно и предно ляво накрая. Ключовото е недопускането да свърши течността в казанчето- така гарантирано няма да имаш въздух в системата. Аз примерно ползвам Ate Superblue racing спирачна течност която е синя на цвят и лесно се познава кога е стигнала навсякъде.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Да ама след всяко напомпване задържаш педала долу и тогава отвиваш пробките, иначе ставаш с въздушни спирачки.Другия начин е да сложиш един вентил на капачката на казанчето,едно маркуче на пробката на колелото което отваряш и съд в който да гледаш кога ще започне да излиза бистра течност и с помпа надуваш през казанчето.При тоя вариант няма нужда от втори човек да помпа педала на спирачката.
      Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

      Коментар


        #4
        Маркуча задължително и най-добре прозрачен както е казал колегата потопен в съд със спирачна течност, така като пускаш педала няма да засмуче въздух. Макар да съм сигурен че няма как въздух да влезе дори да не е потопен маркуча в съд с течност- просто казанчето е най-високата точка а колелата са ниско долу- налягането от казанчето кара течността да тече и без да натискаш педала- първия начин е съвсем сигурен.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

        Коментар


          #5
          Така и така си се хванал, вземи и си прегледай системата - маркучи, уплътнения и пр. Кво означава "доливам спирачна течност"?! Ми то ако в момента сълзи отнякъде, утре може да текне.
          браво 1,6/90 - 09 г.

          Коментар

          Working...
          X