Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с окачване на Брава.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с окачване на Брава.

    Колеги, моля за малко помощ! Колата е а Брава 1.6. Докато карам на дълъг път и съответно скоростта на движение се покачва след 130 - 140 км/ч колата започва да се тресе, като набера 180 и спира тресенето. Има някакво биене по окачването някъде, но не мога да си обясня какво е. Изключвам гумите, защото ги смених и пак е същото. Моля който може да помогне с нещо да сподели.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

    #2
    Не се разбира обаче като си сменил гумите, сменил ли си и джантите? Аз го имах при малко по - ниска скорост -от 90 до към 130. След като смених всичко в сервиза на един добър приятел по окачването, смених и гумите и дисковете, правих баланс на джантите в няколко сервиза, се оказа едно много просто нещо - джантите. Когато отидох да сложа зимните гуми казах на гумаджията, джантите да си останат на същите позиции, защото имам две спукана и след това заварявани, които са за отзад и две здрави и прави за отпред. Обаче умника решил да свърши точно обратното и сложил двете спукани отпред, а здравите отзад. Е вярвай, ама в сервиза се бяха хванали за главите от мен, защото всяка седмица ходих да сменят нещо друго и като им казах че всичко е било от джантите, просто не можеха да повярват. След като ги обърнах проблема изчезна и повече не се появи. Така че ако си с лети джанти свали една по една и огледай за заварки и големи кривини, пък и със стоманени да си, не пречи да почнеш от там - поне е безплатно.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

    Коментар


      #3
      Не е от тях, защото съм пробвал със моите стоманени и с още едни с други гуми, а сега качих лети с трети чифт гуми и пак си е същото...

      Коментар


        #4
        Имах същия проблем с Вектрата на 120 почваше да трепери волана и след 140 се оправяше, при мен беше крива джанта , след като я изправих и балансирах отидох на реглаж и се орпави. Сигурен ли си че джантите/гумите които пробваш са прави ?
        Bravo 1.8 GT

        Коментар


          #5
          Ами след като си пробвал и отхвърлил варианта с джантите и гумите, отиваш в сервиз и я вдигат на подемника. Прави се преглед на всичко и тогава ще се разбере къде е проблема.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

          Коментар


            #6
            Провери отново гумите, джантите, окачването и полуоските-каретата. А още по-лесно ще се ориентираш, ако разбереш от къде идват вибрациите, отпред, отзад, ляво или дясно.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

            Коментар


              #7
              Ами тези дни ще ми предстои смяна на скоростна кутия и като разглобя колата ще огледам всичко.

              Коментар


                #8
                при мен от крива джанта отпред тресеше само волана.След като е сложих отзад тресеше цялата кола.Само между 110 и 140км.се появяваше.
                STILO 1.4 16v.

                Коментар


                  #9
                  Колеги проблема е решен. Разбит лагер на заден десен носач. Добре, че отидох на гумаджия да разбера от къде е това тресене на коолата :D

                  Коментар

                  Working...
                  X