Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на малкото радиаторче

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на малкото радиаторче

    Колеги преди време бях попаднал на много добро обяснение ,придрожено със снимки ,как се сменя радиаторче на Браво , без да се разглобява таблото.Но не мога да го открия сега нещо,а идва зима и не ми се иска да се потят стъклата Някой ако помогне ще съм благодарен .......някак си се изкарваше през жабката ,ама как то4но..?!?

    #2
    С търсачката стават нещата-http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=21854
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

    Видео от Италфест 2011

    Коментар


      #3
      Правих го миналата есен след като в един сервиз ми искаха 350 лв за тази манипулация(колата е мареа 1,6) Много е лесно и с никакви инструменти става за два часа. Жабката е хваната с рапидки 6 или 8 на брой, след това има една пластмаса която покрива тръбите които влизат в радиаторчето,и три болта с гайки които държат тръбите на радиаторчето. Само трябва да се внимава с антифриза в радиаторчето хубаво е да се подложи някакъв съд иначе става мазано, и малко със зор излиза радиатора посока вентилатора за купето.Също така трябва преди това да се свалят корите които са в краката на пасажера и от другата страна,те са с едни щипки на които в средата се натиска един щифт за да освободят иначе се чупяат(има ги в ем коплект). Тръбите на радиаторчето са уплатнени с О пръстени ,които малко със зор влизат и никъде не можаха да ми кажат точният размер ,така че аз си бях взел наколко размера и едни станаха(четох ги някъде тук) малко е кофти така по разказ но не съм правил снимки. И дано съм бил полезен .

      Коментар


        #4
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=877068#877068Размера на О-пръстените е 16х2,5Съвет към тези които на са сваляли клипсите на пластмасите под средната конзола.Свалят се по следният начин:
        FIAT FORUM BULGARIA
        Ракията е над политиката

        Видео от Италфест 2011

        Коментар


          #5
          Аз пък, винаги съм си мислел че това в средата трябва да се издърпа навън Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 . Е купих си нови, стотинки са.
          00' Bravo 105 JTD

          Коментар


            #6
            Благодаря ви колеги ,без вас бях загубен ! Бъдете живи и здрави и газ до дупка на тези Фиати

            Коментар


              #7
              Аз моите кабси ги изпочупих с отверката
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

              Коментар

              Working...
              X