Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не духа студено ???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Не духа студено ???

    Здравейте,преди месец и нещо отидох да ми проверят климатроника тъй като не духаше студено. Оказа се че нямало фреон. Заредиха ми 900гр. и няколко седмици нямах проблеми. Преди седмица ми протече кранчето на парното, смених го. Вероятно няма да е от него, но днес при вн. температура 30-32 градуса и пуснат климатроник на LO на MAX се потя в колата. Пробвах да го пусна на въртене на въздуха в купето - резултат - НЯМА РАЗЛИКА. Някой може ли да ми каже как и какво да направя, че да проверя дали това "чудо" работи. Вече вземам да си мисля, че е изтекъл фреона. Возил съм се в Поло 1.4 с климатик и неможех да си сложа ръката на духалката от студ, а в Темпра се потя като ... Аз ли греша някъде или нещо не е наред с кошницата???

    #2
    забравих да спомена, че в системата имаше "въздух" поне така ми каза майстора. Като отви едно кранче почна да съска. Каза ми, че това е добре тъй като значело, че нямам пробив.

    Коментар


      #3
      Смени майстора
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

      Коментар


        #4
        Смених го. Оказа се, че изпуска от компресора. Някой знае ли колко струва ремонтния комплект????

        Коментар


          #5
          А кой ще го ремонтира като си вземеш ремонтен комплект?Не каза каква марка е компресора?За ремонта му са необходими специализирани инструменти за да не се повредят новите гарнитури и осовия оплътнител и ще е трудно за любител!
          еx-fiat bravo 1.6 16V
          now-fiat marea 1.8 16V

          Коментар


            #6
            Ще се пробвам сам. Ако не стане нищо не губя, ще карам кола без охлаждане лятото. Компресора незнам каква марка е. Зарежда се с фреон R134а и ми казаха, че същия се монтирал на астра.

            Коментар


              #7
              Колега, не знам каква е колата, но на Стилото по книга е 500 и не знам колко си гр. Тея май са те поизлъгали за 900. Както и да е.За т. нар. ремонтен комплект не мога да кажа, но компресора е много, ама много скъп. Аз преди време се изръсих към 500 евра за нов (още го помня )А майсторите климатишки, все обичат да казват, че е много трудно да се почисти или поправи.Де’т викаш, май по-добре на отворени прозорци да си кара човек
              ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
              Stilo JTD 115 2003 бегачка
              Brava 1,4 12V 1997 на газ
              Tempra 1,4 1993 и тя на газ
              i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

              Коментар


                #8
                Проверих веднага аз в Аутодата найстина се оказа 0.900гр. За пълненето не са ме излъгали, но ме е яд че не ми го провериха за течове преди да го напълнят. Това ми е първата кола която лятото духа студено :D и вече ще знам. За ремонт ми искаха 100лв. без пълненето, което ме наведе на мисълта че комплекта ще е около 20-30лв. а останалото ще е за тях. Тъй като не съм паралия ще се пробвам сам да го поправя пък каквото ще да става.

                Коментар


                  #9
                  Абе и на мен ми е първата лична с хлад, дето да си я карам повече години в БГ, та затова се бях ентусиазирал навремето, предполагам.Успех! Дано да ти върви с ремонта, че си е по -добре в жегите да си подухва ЛАдничко :D
                  ПРОДАВАМ ДЖАНТИ СТИЛО
                  Stilo JTD 115 2003 бегачка
                  Brava 1,4 12V 1997 на газ
                  Tempra 1,4 1993 и тя на газ
                  i dr. та като се почне от 125р ... и те на газ

                  Коментар

                  Working...
                  X