Здравейте колеги,надявам се,че не съм много нахален но имам отново въпрос.Не се включва изобщо климатика,възможно ли е това да е от датчика за външна температура,който показва някакви невероятни температури от -30 до -10,като запаля и изписва ерор кли? Прочетох темата на оги28 и направих самодиагностика и не ми изкара никакви грешки.Над какви външни градуси се включва климатика?Искам да питам и къде се продава такъв датчик и как се разглобява огледалото за да се монтира?Огледалото разбрах как се разглобява,разбрах и какъв термистор да си купя,но остава въпроса дали проблема е от датчика?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем климатик Марея 1.8
Collapse
X
-
Днес докато ми показа ерор кли натиснах бутона с термометърчето и нищо не показа,а продължи да пише ерор кли е според темата на оги28б това означава,че проблема е в този датчик в огледалото нали така?Значи дори и при повреден датчик ако завъртя врътката на MAX DEF,компресора ще тръгне дори и при датчик външна температура показващ -30 градуса?Защотов цитата от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24061 пише,че пак няма да се включи.Все пак утре мисля да пробвам.А имам още един въпрос има ли значение датчика за външна температура кога му се вдига съпротивлението при повишаване или при намаляне на температурата?Или е без значение?Най-добре да си намеря оригинален ама откъде?- При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса - Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5. Показанията от тези два датчика са с пълен приоритет пред всеки друг бутон, относно включването на компресора, включително и MAX DEF.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Като цяло кой номер грешка е регистрирала системата? Защо искаш да задействаш компресор в този студ? Защо смяташ, че ако компютърът отчита чрез датчика -30, ще можеш да задействаш компресора с MAX DEF? Пише го в самия цитат, че датчиците имат приоритет пред MAX DEF-a. Щом навън е -30 -> компресор - друг път.
Коментар
-
Значи изписа ми ерор 00.И без това исках да си оправя термометъра да показва реално,а това с компресора,че не включва го разбрах в последствие и реших да си оправя проблема и без това сега имам някой лев отделен за обслужване и така. А за макс деф колегата над моят предишен пост пише,че можело.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
Днес смених въпросният датчик,отне ми два часа с монтажаи демонтажа.Благодаря на колегата от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36741.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар