Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с температурата на фиат браво 1.4
Collapse
X
-
Странно и на мен със нов термостат BEHR ми пада 2 чертички под средата на междуградско,сега в това време когато е по-студено нормално ли е?В града е точно по средата.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Моя двигател е 1.6 и никога не ми стои на средата,ако карам извън града стрелката се държи на 1 или 2 чертички под средата,ако карам в града когато загрее стои на 1 чертичка над средата винаги е така откакто съм купил колата.Също така закрих дупката на капака за охлаждането и след това се държи по същия начин:Прикачени файловеAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Re: проблем с температурата на фиат браво 1.4
горе долу така работине се притеснявай че стрелката мърда - просто показва реалната температура, за разлика от други модели при които от 70 до 100 оС стои софтуерно закотвена на средатаsignala написа:Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертички
Коментар
-
Re: проблем с температурата на фиат браво 1.4
По поведението на колата извън града човек ще каже - термостата не затваря. В града обаче, все едно не отваря достатъчно. Все пак си мисля, че термостата ти не работи добре. Просто друго не остава. Ако набедим помпата, не се връзва. Ако тя не осигурява добър дебит в града, нямаше да изстива толкова извън града. Може обаче да те лъже и температурният датчик!signala написа:Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертички
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Не ми се изреждат марки и модели, но съм карал доста служебни и на приятели, без софтуерна намеса на стрелката. Не са се държали така, наистина обаче си флуктоират. Освен това, до колкото знам софтуера не пипа стрелката между 87 - 95гр. Специално при пандата отместването на стрелката е през 2гр и си личи съвсем ясно. Искам да кажа, че такава огромна промяна, за мен е недопустима и има нещо което не е наред. Не съм карал такава кола, но такъв температурен режим е гаден. А пък ако производителя я е оставил така(в което се съмнявам), аз не бих искал да съм собственик на такъв автомобил. Нито разхода ще му е нормален, нито ....................Абе мотора трябва да е добре термостатиран. Няма начин да мърда между 70 и 100гр. Това си е мое мнение. Колегата да си кара както иска, това е просто съвет. Аз лично няма да оставя нещата така.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
моето браво след 70 оС не мърда стрелкатастои точно по средатадо 95 оС със сигурност продължава стои тамобаче тук говорим за друга коларазграфяването на скалата не е равномернот.е. едно деление в началото на скалата като абсолютна стойност не е нарвна на едно деление около средата на скалататам където стои стрелката извънградско е около 85 оСа там където се вкюлчва първата степен са около 95 оСработи абсолютно нормалнокато естествено тези стойности не са абсолютно точни
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар