Здравеите колеги ,за два дена  демонтирам два проблемни контролера  на климатроници  и взех да си мисля че я накакъв широко разпространен проблем и реших да ви попитам.Климатрониците са с конзола от този типпосочен  на снимката.Единия никакво управление от блока  които се намира  отдолу  под пепелника  в централната конзола, а на другата кола същия блок заработва  когато си иска  и спира така. Примерно работи десетина секунди  спира за няколко  посля тръгва , някои път не тръгва и минути  а после заработва за две секунди  ....Разглеждах схемата и каквото успях да измеря измерих тоест  захранванията са вред  при шунтиране на  буксата на тиристорното управление на вентилатора тои си заработва.Диагностика не е правена . Бих искал да попитам  дефектират ли управленията често  или  да ме насочите какво да търся като прпоблем които спира системата тотално / тоест нито работят степени на вентилатор нито се движат клапите за разпределение на въздоха. Търся всякаква информация  и ще бъда благодарен  на помощ. Някак все си мисля  че  проблема е на друго място а не в блока за управление  и че пропускам нещо важно. Блоковете съм ги разменял на двете коли тоест  и единия които тръгва и спира все се държи така и на двете коли а другия които не работи не работи и на двете.

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Блок за управление на климатроник Мaрея, Браво ...

Collapse

X
- 

Смея да твърдя, че тези блокове НЕ са чест проблем. Обикновено шашканиците започват при грешки в датчиците за температурите, както и в тези, отговарящи за климатичната система. Мисля си, че най-правилно е преди всичко да я закачиш на диагностика, това може да ти спести много работа.P.S. Една идея над твоята тема има друга, доста подробна точно за полуавтоматичния климатик. Хвърли и едно око.
 - 

Колега блока го смених с друг и проблема е в него! Темата горе съм я изчел изцяло както и всичко за това в форума, също и всичко при руснаците а там не е малко. Блока не подлежи и на диагностика пробвах както ръчно така и с тестер. След замяна с друг всичко работи. Но за два дена ми доидоха две коли с дефектирал контролер и се зачудих защо ......? чест ли е този дефект или е случаиност...?Разгледах контролера и всички захранващи напрежения изградени от L4949 , смених всички филитриращи кондензатори но без ефект проблема е в процесора или нещо спира неговата работа.Rokambol написа:Смея да твърдя, че тези блокове НЕ са чест проблем. Обикновено шашканиците започват при грешки в датчиците за температурите, както и в тези, отговарящи за климатичната система. Мисля си, че най-правилно е преди всичко да я закачиш на диагностика, това може да ти спести много работа.P.S. Една идея над твоята тема има друга, доста подробна точно за полуавтоматичния климатик. Хвърли и едно око.
Коментар

Реклама

Collapse

Коментар