Здравейте колеги, цял ден чета по темите за проблемите с парното на пунто, а и след консултация с приятел който има същата кола и констатацията че неговото парно след 10 мин работа започва да духа горещо стигам до извода че ми е запушен радиатора на парното.Видях една тема в която е описано че трябва да се свали цялото табло за да се стигне до този прословут радиатор(което италианците както много други неща на тази кола са направили да е най-удобно на човек за работа ), въпросът ми е има ли и друг начин?Да ви опиша и проблемът накратко, колата загрява нормално, и сравнително бързо сега като се има в предвид че е студ, но парното не духа горещо както е в другото пунто, а и както беше миналата зима при мен.Днес купих 1 л. антифриз и както пише по темите тук, запалих колата , изчаках да загрее, отворих капачката долях до хоре, пуснах парното на 3 та стерпен, развъртях пробките на радиатора и на маркуча докато не текна антифриз, даже 1-2 мин поработи така с теч, за всеки случай, но НИЩО.Пак същата работа.Интересното е че като пусна на 3 та степен духа чак много хладно, но дам ли газ и да поддържам високи обороти 30 сек - 1 мин започва да духа горещо та чак не се търпи,пускам педала и за 10 сек топлинката изчезва и пак си духа лек пролетен бриз
Вчера даже картон и слагах от пред та да загрява по бързо но ефекта е само че ми се посмяха доста на това мое творение и днес го махнах.Клапата работи нормално, която затваря и отваря да засмуква от вън или от вътре въздух, даже като я затворя да върти само вътре въздухът се усилва парното.Клапата за топло и студено също работи нормално, при затворено на топлото духа си студено, пускам топлото и се усеща че почва да духа топло но слабо.ако имате още въпроси питайте а аз ще съм много благодарен на отговори.Това лято сложих газ, дали не е нещо с изпарителя да има въздух там, и как се обезвъздушава той?

Коментар