Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отоплително радиаторче

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отоплително радиаторче

    Колеги, тъй като заварих централата на еърбеговете пълна с антифриз реших да махна отоплителното радиаторче да го видя как е, в края му имаше леко отлагане на котлен камък, но иначе е като ново проббах го в кофа пълна с вода и му подадох въздух и едва едва прави мехурче, но явно се е скапало. При ваденетто на радиаторчето изпитах известни затруднения първо онази пластмаса неможах да я махна, която го покрива, но я забих надолу и развих болчетата, след това при самото му изваждане просто нямаше как да излезе леко заради вентилатора и леко му се поогънаха някой ламаринки и да ви питам като слагам новото проблем ли ще е ако се огънат и неговите и ако да как да махна тъпия вентилатор. Пращам и снимка да придобиете представа за пластмасата и също горната тръба леко подпира в няква пластмаса ама леко надолу и няма проблеми с нея.
    Прикачени файлове

    #2
    Аз моето успях на го натикам без да свалям вентилатора, и без да огъна ламелите. Има такова "средно положение". Надявам се, имаш нови уплътнителни О-пръстени? Без да ги смениш, няма да свършиш никаква работа.

    Коментар


      #3
      взех си нови да, има и едни метални шаибички на тръбите които се слагат преди гумените пръстени

      Коментар


        #4
        Вентилатора се маха като се завърти на 90 градуса и пада надолу. Огледай го отдолу ще видиш къде е контричката и посоката в която да го завъртиш. Дръж го здраво, че завъртиш ли го веднага пада.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар


          #5
          Колега, аз мойто радиаторче го смених без да махам вентилатора.Ламели не съм огъвал, просто малко по-внимателно и по-настоятелно.Вярно, че е кофти, но ми се струва че разправията с вентилатора е по-голяма...Да не забравиш найлон за пода, че после гадно за чистене.....

          Коментар


            #6
            Всичко е както трябва вече, само централа на еърбег остана да си намеря

            Коментар


              #7
              колега може ли моито парно да не духа топло заради това радиаторче ако е запушено или шчупено ????

              Коментар

              Working...
              X