Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с парното.

    Колеги, помагайте. Навън е - градуса, а останах без парно. Не върти вентилаторчето. Някой да има идея как да се добера до него. Колата е мареа 1.8 16в бензин 97. Рових се из архива, почти безуспешно. Никаде не можах да намеря как да се добера до това моторче Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org

    #2
    Развиваш 6-7 самонарезни видии в жабката, махаш я и отдолу е вентилатора. Извади му буксата и зачисти клемите на самия вентилатор. При мен лятото така отказа да работи и проблема беше лош контакт на буксата. Не съм сигурен, но може би буксата се виждаше и без да сваляш жабката. Вентилатора се пада зад дясната част на жабката. Буксата влиза на две перпендикулярни пластинки, нещо такова |-
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    Коментар


      #3
      При мен за трети път го прави този номер за година време,всеки път 30 кинта на майстора-и така до следващият път...Забелязвам,че винаги се случва,когато времето е влажно/или мъгла,дъжд и.т.н./,понякога след няколко дни проработва за известно време,докато напълно се скапе.

      Коментар


        #4
        Ето къде се намира вентилаторчето. Под жабката е, маха се жицата му, развива се винт и се завърта целия вентилатор, след което трябва да изпадне надолу.
        Прикачени файлове

        Коментар


          #5
          Тъй,накратко за моето вентилаторче.То не било само вентилаторчето проблемно,ами и климата и датчика за температура и всичко що е по топлото не работи.Оказа се,че е скапан някакъв си електронен блок/не съм сигурен,че точно така се казва/,който командвал всички тези благинки.Зарадваха ме също,че струва от 300 лв. нагоре и тъй...Днес се разходих по моргите и намерих такава джажа,но за 1.9,моята е 2.4,взех че я купих за 40 лв.и тя пък взе че пасна и сега всичко си работи.Дано съм бил полезен на колеги със сходни проблеми.

          Коментар

          Working...
          X