Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

термостат фиат брава 1.4

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    термостат фиат брава 1.4

    Здравейте колеги Имам едно питане. Значи скъпото ми фифи нещо не загрява нормално. То това го има от доста време, ама сега като настъпи "зима" и взе да ми прави пак впечатление. Лятото в жегите няма проблем и си загрява що горе бързо, но сега и трябва бая време или висене по светофари. На празен ход и на място току що запалена и трябват поне 10 минути да отлепи стрелката до 1/4 от цялата скала, демек на половината на нормалното. Вечер като се прибирам от работа в късните часове от Захарна Фабрика до Студенски пътя е 15ина минути при зелена вълна и за това време пак не може да загрее на средата на скалата, т.е. нормалното положение. На дълъг път по магистрала и извънградско при голяма скорост температурата пада много бързо и се принуждавам да слагам една като пласмасова преграда надупчена пред радиатора на климата за да може да държи нормална температура. Според мен това е от термостата, датчик едва ли е, стрелката също показва вярно, аз сега се ориентирам по парното. Иначе достигне ли си нормалната температура градско, после не пада по надолу, но зора е докато я достигне. Някакви идеи ? Ако е термостат, някой знае ли къде се намира на тая колица. Търсих около водната помпа, ама нещо не видях. То не че много се вижда в нормални условия :D И още нещо .... При смяна и източване на антифриза, после сама ли се обезвъздушава системата на тая кола или ще има мъки
    Fiat Brava 1.4 12V

    #2
    колега проблема ти е термостат сигурен съм. Той е малко скъпичък около 50-60лв. Аз си вземах термостат за рено 5 тои се напъхва направо в маркуча и си ОК. Термостата се намира като застанеш срещу колата от дясната страна на двигателя където излиза един дебел маркуч за водата и отива в радиатора там от където тръгва маркуча то е термостата. А за обезвъздушаването то си има от къде не може самичка :D дано съм ти помогнал.

    Коментар


      #3
      Да, бладодаря за помощта, аз го намерих До главата е, ама е малко странен Около 50 лв е да, и май вече съм убеден, че е от него. Благодаря все пак
      Fiat Brava 1.4 12V

      Коментар


        #4
        Проверката е много лесна, защо не го провериш , вместо да гадаеш ? Отнема около 20 секунди.Във връзка с долния пост - 20 секунди отнема да излезеш от колата, да отвориш капака, и да се хванеш за маркуча, който свързва термостата и радиатора, когато видиш че стрелката "отлепя". Няма нужда да чакаш специално това, просто палиш и тръгваш, както обикновено, и като отлепи стрелката - правиш "процедурата", и готово. Той маркуча или е напълно студен, или е топъл , трето положение почти няма.

        Коментар


          #5
          За 20сек едва ли ще му загрее толкова колата, че да усети затопляне на маркуча.И при мен колата не загрява добре, термостата го смених преди 3 години и миналата седмица оставих колата на място да работи и да дебна кога ще отвори термостата. Е отвори си когато трябва, маркуча ни най-малко не беше загрял преди това и въпреки всичко колата при нормално каране на дълъг път държи към 75 градуса.Но ако искаш да видиш как сам може да си смениш термостата виж в раздела "често задавани въпроси", там съм писал цяла тема.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

          Коментар

          Working...
          X