Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с охладителната система

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с охладителната система

    Здравейте, колеги! Имам следния проблем, който се получава вече за втори път. Колата е Фиат брава 1,6 бензин и вече втори път вдига висока температура и изхвърля водата през клапана на разширителния съд. Първия път като го направи долях, обезвъздуших и така карах около 1000 км до снощи когато като се пребирах видях че вдига температура и след това видях че пак изхвърля вода от там. Тази сутрин ми направи впечатление че в разширителния съд нивото на водата е нормално. Развих пробката на тръгите за парното и бяха пълно, но когато развих пробката на радиатора пое около 1 л течност преди да протече, което значи че по някаква причина прави въздушна възглавница в радиатора. Имате ли някаква идея от какво се получава, защото щом го е направило 2 пъти ще се случи и 3-ти, а идва и зима и не може да карам с вода.
    Fiat Brava ELX 1,6 16V + газ 103 HP

    #2
    Не е лошо докато времето позволява да се разглоби и свали радиатора и да се промие хубаво,че сигурно е мазало вътре. След това като се промие хубаво се мие и отвънка между ламелите му. Накрая не е лошо цялата система да се промие няколко пъти,и накрая се зарежда с вода и антифриз в подходящо съотношение ,като марка антифриз препоръчвам да не слагаш нищо българско и правено в страните съседки че след време става като боя.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Ами може и да си прав. Наскоро взех колата и не съм и правил такава профилактика на системата, а по дъното на разширителния съд има разни мизерийки. Инъче гледах и не видях никъде да има течове и перката си включва.
      Fiat Brava ELX 1,6 16V + газ 103 HP

      Коментар


        #4
        Колега това което казваш ме навява на мисълта че имаш спукан маркуч и при високо налягане когато загрее колата изхвърля част от водата в охладителната сиситема и се получава въздушен джоб в двигателя .... има вариант и да не е обезвъздушена както трябва така че най добре отиди при някой маистор да я погледне докато не е почнала зимата че тогава ако ти направи тая мизерия да ти хвърли водата е кофти ... GOOD LUCK !
        AUDI 1.8 20V TURBO
        ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

        Коментар


          #5
          ами така и мисля да направя но в сервиза в който я правя ще могат чак в сряда да я видят а на мен ми трябва сега и доливам, но искам да знам по какъв начин мога да разбера ако смеси вода и масло защото ми се стори сега че е по кафеникава течността в казанчето, но като извадих щеката не видях да се точи като вода и на пипане си е мазничко, карам я със селения голд което си тънко масло по принцип и се надявам да не съм изкривил глава че до колкото знам е скъп ремонт
          Fiat Brava ELX 1,6 16V + газ 103 HP

          Коментар

          Working...
          X