ninoneno написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Клапа за въздуха не работи - помогнете!
Collapse
X
-
Колега,възхищавам ти се.Ти трябва да станеш писател.Вероятно в училище по български език,на тема свободно съчинение си имал много добри оценки.Изпадал съм в ситуацията,която описваш и така съм благославял италианския конструктор за тази кретенска конструкция за управление на клапата,че ако го бяха дали на някой студент за курсова работа щеше да намери по добро решение.Трайното решение на проблема е да се вложи малко творчество и се направи задвижване на клапата с ръчка и жило по подобие на смукачите в старите автомобили.Има такава възможност,но трябва време,бачкане и голям мерак.Slavi_Lancia написа:Абе и с отворена не си е работа, представям си как катеря Шипка а пред мен Шкода Мадара с ремарке, кара незаконно отсечени трупи от бял бор, така красив и зиме и лете но вече на път за гатера където ще се превърне в кофражни дъски за поредният бетонен колос по черноморието а и не само там. И с огромния си черен, грозен пухтящ ауспух бълващ калбета черни пушачи от "екологичния" си мотор пъплеща с 15км/ч нагоре по баира и невъзможноста да я изпревариш заради натовареното движени на шипка. Идва ред да се сетиш за неработещата ти клапа и да проклинаш маиките до 9-то коляно на всеки тъп италянски инжинер сътворил тази така проста иначе ситемка.
Коментар
-
И аз съм в отбора с темпрата.Не знам какво имате предвид с термина отворена/затворена но при мен блокирала в положение, при което въздух отвън не постъпва и върти само този от купето.Лятото не е особен проблем защото аз я карам само на пуснат климатроник, обаче зимата е кошмар с потенето на стъклата и причината е гарантирано в положението на клапата!Поне при Темпра не виждам смислен начин да я демонтирам или монтирам без да сваля цялата кутия на вентилационната система.Обаче се опитах да поръчам нова такава клапа - на 2 места ми казаха, че не било възможно да се поръча, защото модела бил стар и не се произвеждала вече.Та в момента си стои така но до зимата ще трябва да търся някакво решение - нетърпимо е това потене
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар