Днес започнах тази тежка задача.До сега съм сменял на Пунто но без климатик.Гледам ,и си мисля ,че ще трябва да разкача и климатичният радиатор  
 .А той си работи перфектно.Дали съм на прав път??Някой подменял ли е на кола с климатик??Колата  е Пунто 1.6 ,,90 кс.,SX   1995г.

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Смяна на радиатор (парно)-Пунто мк1 с климатик

Collapse

X
- 

Няма начин да стане,без да се разкачи изпарителя на климатика...Отвиват се двете гайки на тръбите откъм ДВГ, до тях са и двата маркуча на парното.Ако не искаш хладилния агент /R-134A-да отиде във въздуха -и след това цялостно зареждане,предварително го източете на централа .Ex. Grande Punto Driver
Коментар
 - 

Прав си колега. Без разкачане на радиаторчето на климтика не стана.Лошото е,че заради парно,сега нямам и климатикvesko.t написа:Няма начин да стане,без да се разкачи изпарителя на климатика...Отвиват се двете гайки на тръбите откъм ДВГ, до тях са и двата маркуча на парното.Ако не искаш хладилния агент /R-134A-да отиде във въздуха -и след това цялостно зареждане,предварително го източете на централа .
 .Една от гайките на климатика се усука заедно с тръбичката и се скъса.Имате ли идея от къде мога да си намеря тръбички с накрайници??Скъсаната е по дебелата от двете.

Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар

Реклама

Collapse

Коментар