Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Вентилатор за парното - лек шум

Collapse

X
- 

lithrone
Re: Вентилатор за парното - лек шум
Като си пръснал на четките е отишло малко течност на втулката малко по долу( тя издава тоо шибан шум) и си закърпил положението за един ден.Трябва нея да смажеш ама не с контактен спрей.Аз имах същия проблем ама на всички степени и трябва да ти кажа че на четвърта степен не се трае за тва смажи при първа възможност.Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.
 - 

Не колега! При теб е било друго! Моторчето ми беше в ръцете и със сигурност не са втулки. Не съм ги напръскал със спрея. Той беше с удължителна тръбичка и съвсем внимателно и съвсем малко съм пръснал върху колекторните пластини! Благодаря за отговора! Все пак ще го имам в пред вид при следващото вадене а то не е чак толкова трудно!lithrone написа:Като си пръснал на четките е отишло малко течност на втулката малко по долу( тя издава тоо шибан шум) и си закърпил положението за един ден.Трябва нея да смажеш ама не с контактен спрей.Аз имах същия проблем ама на всички степени и трябва да ти кажа че на четвърта степен не се трае за тва смажи при първа възможност.Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
 - 

lithrone
Нз може да е друго при теб ама при мен лично до самата втулка и с тръбичка не можеше да се стигне.Дори да не е отишло на втулката както ти казах е възможно просто с самото сваляне да си закърпил положението за ден. При мен гадния шум изчезваше замалко като фрасна два три пъти цялата система (под дясната част на таблото е при мен и имам достъп от шофиорското мястоDanchojn написа:Не колега! При теб е било друго! Моторчето ми беше в ръцете и със сигурност не са втулки. Не съм ги напръскал със спрея. Той беше с удължителна тръбичка и съвсем внимателно и съвсем малко съм пръснал върху колекторните пластини! Благодаря за отговора! Все пак ще го имам в пред вид при следващото вадене а то не е чак толкова трудно!lithrone написа:Като си пръснал на четките е отишло малко течност на втулката малко по долу( тя издава тоо шибан шум) и си закърпил положението за един ден.Трябва нея да смажеш ама не с контактен спрей.Аз имах същия проблем ама на всички степени и трябва да ти кажа че на четвърта степен не се трае за тва смажи при първа възможност.Danchojn написа:Здравейте колеги!Въпросния шум от вентилатора е нещо като музика от щурец(църкане) и се чува само на 1 степен. Вчера го извадих и установих, че е от четките. Те са медно-графитни. Смятам че е от тах защото пръснах върху колекторните пластини с контактен спрей и шума изчезна. Днес пак го има. Чисто графитни може би няма да шумят, но сигурно ще се износят бързо.Със сигурност не са фтулки! Аз затова го и извадих, че се притеснявах да не са втулки, да вдигне консумацията на ток и да стане друга повреда.Някой знае ли какво да няправя с четките или нещо друго за да отстраня шума.
Преди  да предприемаш други действия  те съветвам да смажеш   втулката(понеже аз нямам достъп до нея дори в сваленоп състояние   се налоожи да удавя системата в  машинно масло 
  ама свърши работа де.

Коментар

Реклама

Collapse

Коментар