Vladim написа:

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Климатик и миризма на мухъл.

Collapse

X
- 

Добре де... а, какъв е смисъла? Нека поразсъжваваме, защото и аз не съм сигурен, кое е най-доброто. Аз спирам компресора, оставям да духа десетина секунди и след това спирам. Колата я гася, когато перките на радиатора с по-високата степен се изключат.somebody написа:Да, оставям го.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
 - 

Идеята с това оставяне на вентилатора за 5-10 мин при изкл.компресор е да подсуши изпарителя,ако влагата остане по него/т.е. неизсушен,пространството е затворено и е идеална среда за развитие на плесени,спори и пр.гадости,това съм го консултирал със специалисти по климатици ,стайните климатици се лекуват по същия начин и със същите препарати...При спазване на процедурата-проблеми няма,старата коля я карах по този начин 4 г.,проблеми с миризма не съм имал,тази GP/климатроник-също 2 лета...по тази причина и не съм стигал до обработка с препарат.Малко отклонение от темата,стайните ми климатици "Панасоник-инвертор"2002 г.-3бр.се размирисаха на второто лято,лекувам ги с препарата на MOTIP-основно приложение -авто климатици-ц.11-12 лв/ от "Бриколаж",с една обработка изкарват едно лято,на следващото-отново.Vladim написа:Добре де... а, какъв е смисъла? Нека поразсъжваваме, защото и аз не съм сигурен, кое е най-доброто. Аз спирам компресора, оставям да духа десетина секунди и след това спирам. Колата я гася, когато перките на радиатора с по-високата степен се изключат.somebody написа:Да, оставям го.Ex. Grande Punto Driver
Коментар
 - 

Да, има топъл полъх, но по-добре така, отколкото миризма на мухълVladim написа:Добро обяснение Веско, благодаря!
 Но честно казано не е особено приложимо...  
  Да речем е горещ ден отивам на работа, паркирам. Едва ли ще мога да седя 5-10 минути и да чакам. Още повече, че след двайсетина секунди вече се усеща топлият полъх...  
  Пък и така се аклиматизираш преди да излезеш на жегата. В интерес на истината, аз май никога не го изключвам повече от 5 минути преди да спра двигателя, и пак има ефект.

Bravo 1.6/16V ... и на газ
Коментар

Реклама

Collapse

Коментар