Здравейте.Днес смених радиатора на парното с триста зора и бях източил цялата систем.След напълването и от двете пробки текна антифриз и обезвъздуших ,парно има яко.Въпроса ми е след малко каране пак пробвах да обезвъздуша,но нищо не излиза от пробките а нивото на антифриза е на макс.Някакви идей?Колата не загравя повече от половината.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиатор на парно и обезвъздушаване.
Collapse
X
-
Системата се пълни на студен и наработещ двигател при отворени пробки докато от тях протече плътна струя антифриз. После ги затваряш доливаш между мин. и макс. на казанчето и това е. Ако има нужда следващите дни си следиш нивото и може да долееш още малко. Отварянето на пробките при топъл или работещ двигател води до въздух в системата и прегряване.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
Аз искам да попитам за фиат пунто 1.2 16v мк2 и имам проблем с парно и с загряването, и съм я обезвъздушавал както и разни майстори като на студено наливам антифриз докато не протече само от пробката горе на радиатора и после след като загрее и на работещ двигател обезвъздушавам от другата пробка до маркучите на парното.А проблема ми е че на оборот като загрява колата няма парно като я форсирам над 2500 3000 оборота и парното идва, а температурата спада по стрелката и следователно като е загряла и на оборот само дига над 90 включва перки като я форсирам и си пада на 90 градуса пак. Като я обезвъздуша по моя начин кара няколко дена без да загрява, но парното си е все така, вчера смених капачката на радиатора за сега пак не загрява и пак парното не се оправя.Някакви идеи, че ми вкарват филми с гарнитура вече.ilko-gd написа:Системата се пълни на студен и наработещ двигател при отворени пробки докато от тях протече плътна струя антифриз. После ги затваряш доливаш между мин. и макс. на казанчето и това е. Ако има нужда следващите дни си следиш нивото и може да долееш още малко. Отварянето на пробките при топъл или работещ двигател води до въздух в системата и прегряване.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар