Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на климатик

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Почистване на климатик

    Колеги климатика се вмириса здравата... на нещо средно между куче, коте, чорап, и мухъл. Гледах че има разни спрейове за почистване. Някой ползвал ли е? На коя марка? Вършат ли работа? Някакви тайни има ли при ползването им или както е описано в инструкциите? Отворен съм към всякакви предложения включително и приготвяне на адски смеси в домашни условия - всичко с изключение на разглобяване на таблото и вадене на изпарителя.
    Fiat Croma 1.9Mjet 8V

    #2
    По-принцип помагат.Аз вече 4-та година ползвам 1 флакон,два пъти годишно и още има в него.Марка не помня,българско производство за 10.50 лв.Има автомивки,предлагащи почистване на автоклиматици.За да не се вмирисва,след изключване на климатика,вентилатора да поработи 1-2 мин. за да изсуши радиаторчето от конденза.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

    Коментар


      #3
      Принципът е като при домашните климятици-т.е. във вътрешната пита в следствие на влагата се развъждат бактерии и се образува нещо като клей. Най-доброто решение е хирургично. Сваля се радиатора и се промива с пароструйка. Спрейовете само временно обезмирисват без да премахнат причината.
      Palio Weekend 1.7 TD

      Коментар


        #4
        Свалянето на радиатора респективно на таблото ме плаши малко... Искам да пробвам със спрейа първо. Гледам че по упътванията пише да се пръска през въздуховодите... дали ако сваля филтъра и пръскам от там има по голяма вероятност да достигне до радиатора или напротив. Дайте насока за някоя марка дето да върши някаква работа. А тези по автомивките какви процедури за почистване използват да не е само ароматизатор?
        Fiat Croma 1.9Mjet 8V

        Коментар


          #5
          Никакво сваляне на радиатора, тая процедура освен цял ден ще ти трябва и точене на фреона от климатика и после има вероятност да протече я о-пръстен я друго. Взимаш по-скъп спрей за климатици и през вентилационните отвори се пръска хубаво целия флакон с маркуч вкаран максимално надолу. Все пак гледаш клапите през които пръскаш да са отворени за да стигнеш до радиатора. Тая миризма по принцип се получава след като си карал на климатик и изгасиш колата веднага без да го изключиш. Аз след като патих така, се научих като карам на топло с климатика, гася компресора 2-3 км или 10-минути преди да спра,така питата се изсушава от конденза и не се развиват бактерии.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

          Коментар


            #6
            А що не отидете да ви ги почистят с озон Вече почти всеки център за пълнене предлага тази процедура , и по сайтовете с ваучери е пълно с оферти.
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

            Коментар

            Working...
            X