Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парното духа топло когато си иска, придружено с Error Cli...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Парното духа топло когато си иска, придружено с Error Cli...

    Здравейте колеги, прочетох доста теми има много писано за проблеми с тоя полуавтоматичен климатик. Не можах да стигна до тема с точно същия проблем, като моя а той е следния:Паля сутрин, тръгвам колата загрява почва да духа топло всичко е наред, в един момент изписва Error Cli и започва да духа студено, понякога само се оправя и почва да духа топло. Ако спра и изгася мотора, след което го запаля отново всичко е наред докато не реши че е време пак да изпише Error Cli.Със вградената самодиагностика не откривам грешки (Error Cli 00). Явно проблема не е постоянен, може би резистора, датчика за вътрешна температура или нещо по платката или пък лош контакт по някоя от буксите. Преди време удар отдолу вляво под жабката оправяше нещата но вече не :ДДнес мисля да почна да разглобявам да видим какво ще открия, ако някой има идеи да казва.Благодаря!
    FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

    #2
    Може клапата за топъл/студен въздух да не се позиционира правилно, ако например върви трудно и заяжда. Моторчето, което я движи, се достига отдолу отляво, където го удряш. Затова така предполагам. Но щом първо е наред и без да пипаш нищо - вече не е наред - по-скоро не е в тази клапа проблемът. Той климатикът има диагностична букса, би било добре да се закачи към софтуер за диагностика и да се извлече каквото има записано като грешки. Не разчитай единствено на самодиагностиката.

    Коментар


      #3
      Днес разглобих централната конзола, изчистих датчика за вътрешна температура че беше много зле, смених си крушките за осветление на врътките, напръсках всички букси с контактен спрей, махнах жабката разместих малко релетата, напръсках ги с контактен спрей, само забравих да отворя бутона за температурата да му изчистя крачетата... От работа до вкъщи 19,5км нямаше проблем, но утре сутринта ще видим какво ще стане. Пробвах да я закача на диагностиката ама не можа да я разчете. Трябва да търся някой сервиз за климатици по читав..
      FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

      Коментар

      Working...
      X