Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вентилаторът в купето се включва сам - Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вентилаторът в купето се включва сам - Браво

    Колеги, от няколко дни като включа двигателят вентилатора в купето (парното) започва да работи за 2-3 секунди. Издухва за кратко (може би на 3-та степен) и след това спира. След 2-3 минути, докато карам, отново се включва закратко. Това се повтаря няколко пъти и след като загрее колата спира. Направих една диагностика с врътката за степените, както прочетох във форума, но не се изписаха грешки. Имате ли някакви предположения какво да проверявам?
    Fiat Bravo 1.2 1999

    #2
    Да. Натрупва се боклук по врътката за степените, той е електропроводим и започва да контактува по такъв начин, че докато врътката е на 0, контактува с AUTO, ама понеже не е твърда връзка, а прекъсва, и се получава това. Трябва да се разглоби и почисти. Ако те мързи - въртиш интензивно от 0 до 4, като внимаваш да не счупиш нещо и ако имаш късмет като моя - се оправя за месец-два-три. После повтаряш.Аз понеже не съм я разглобявал никога тая врътка, и не знам - вътре ако е на едни пластини, може да са се поизкривили, и да контактуват с AUTO-то.

    Коментар


      #3
      Благодаря колега за бързия отговор! Сякаш това наистина е проблема.Аз не съм я разглобявал врътката, но ако имам време ще го направя тези дни, защото наистина е дразнещо. Но както гледам тази снимка, свалена от форума, не мисля че има много какво да се почисти, ако просто се свали конзолата или врътката (бялото лостче е врътката на степените).
      Прикачени файлове
      Fiat Bravo 1.2 1999

      Коментар


        #4
        Е така де, то ако се разглобява лесно, щях да съм го разглобил и да съм документирал със снимки как се лекува, ама и аз стигнах до едно положение, при което си казах, че съм му е**л майката, и ще си карам така. Там където е бялото лостче - на гърба му има едно колело, с едни пластинки ли са, пъпки ли са, и аз не знам, е до там трябва да стигнеш. Пробвай отнякъде да набуташ тръбичка на WD40 или някакъв контактен спрей, и да пръснеш малко, ама внимавай да не потече надолу да повреди нещо. Па дано стане....

        Коментар

        Working...
        X