Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1.6 висока температура охладителна течност

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Славчо, предполагам говориш да глицерол и етиленглюкол, това са поливалентните алкохоли влагани в антифизите, глицерина е мазнина/поне така си мисля че аз го ползвам при приготвянето на дип на маслена основа /Няма нищо да оборвам, просто като ти позагрее колата се екипирай против изгаряния и отвърти капачката и гледай нивото. Дали заради разширението на системата, че има доста гумени съединения по нея или нещо друго нивото пада когато колата работи и системата е херметизирана.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

    Коментар


      #17
      slav4o_vt написа:
      Системата е пълна с антифриз и вода 50:50. При загряване водата се изпарява и образува газова тапа която създава въпросното налягане. Намялява водата в течно състоятние и нивото в казанчето. Антифриза не би трябвало да се изпарява ако е глицерин или някакъв висш алкохол. Те затова и не препоръчват да се кара с чиста вода, щото надува много маркучите.
      Научих нещо ново което явно съм изпуснал.Аз си мислех че висшите алкохоли не са антифриз или глицерин. а нещо по марково.Колега дай един телефон на лично и да се запознаем,да поговорим и да видик как се държат висшите алкохоли в охладено състояние.
      Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

      Коментар


        #18
        Е някой път ходя да пия бири на Империала Съвсем честно, мисля че същото се получава и с нивото на бензина в резервара, като е горещо стрелката винаги показва по-малко.S_BANKOV: глицерин е търговското наименование на глицерола. виж wikipedia
        FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
        FIAT Punto sx 75 '94

        Коментар

        Working...
        X