Здравейте колеги,От скоро имам фиат типо и вчера когато загасих двигателя чух странно "фъщене" отворих капака и забелязах че се лее вода,като се поразрових забелязах,че тръбичката която е между маркуча от радиатора и водната помпа е спукана и от там тече . Та въпроса ми е,понеже тази трабика е доста корозирала дали няма някой който продава някоя по запазена
[/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с охладителната с-ма на фиат типо 1990г
Collapse
X
-
Re: проблем с охладителната с-ма на фиат типо 1990г
Здравей колега! Ако става дума за тръбичката, която е показана в прикачения файл- мога да ти я предложа чисто нова. За повече информация на лично съобщение.jivko GORANCHEV написа:Здравейте колеги,От скоро имам фиат типо и вчера когато загасих двигателя чух странно "фъщене" отворих капака и забелязах че се лее вода,като се поразрових забелязах,че тръбичката която е между маркуча от радиатора и водната помпа е спукана и от там тече . Та въпроса ми е,понеже тази трабика е доста корозирала дали няма някой който продава някоя по запазена
[/b]ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
-
Точно това е тръбичката Живко която колегата ти предлага аз съм я сменял на Типото щото от годините и антифриза корозира вземай я не се чуди нови трудно се намират моята е от морга втора ръка понеже нова не намерих.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Ами пуска понеже вече тръбичката е нова и от там не пуска не губи налягане и е избило там дето ти е слабо място и при мен пускаше абе направо си течеше прилично от тая канелка на парното дето се монтира на самото радиаторче и на нея ти е единия маркуч аз смених о пръстенчето ама прокапа от самата врътка абе проблемна си е тая джаджа на типото и ново кранче сложих ма да видиме колко ще искара.Виж от къде точно ти тече от О пръстена или от самата врътка.jivko GORANCHEV написа:взех я ...сега пронблема е в кранчето за парното (испука и пълни купето с вода) помощ ?Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
-
Колега, няма да се плашиш. Както са те посъветвали в предния пост провери дали тече от О-пръстена на кранчето или от самото му тяло. Ако е от самото тяло- и то се предлага ново. Ако е от опръстена- още по-добре за теб. Купуваш нов буквално за стотинки и монтираш. По принцип там си е слабо място на този модел, че и на много други марки автомобили.jivko GORANCHEV написа:взех я ...сега пронблема е в кранчето за парното (испука и пълни купето с вода) помощ ?ex. Fiat Marea 1.6 16V
ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
Lancia Kappa 2.0 VIS
Коментар
-
Ами цени колега не мога да ти кажа тъй като купих ново радиаторче около 30лв и то си беше с тая врътка в комплектна а относно обезвъздушаването на единия маркуч от страната на акумолатора там дето е и началото на тази тръбичка дето си сменял имаш пробка точно за обезвъздушаване на системата вижда се няма как да не я забележиш.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар