Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обезвъздушава ли се охл. система на Пунто 1.9JTD?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Обезвъздушава ли се охл. система на Пунто 1.9JTD?

    Здравейте,Не намерих такава тема за моето Пунто. Обезвъздушава ли се охл.система на Пунто 1.9JTD? И как ако отговора е да?
    FIAT PUNTO 1.9JTD

    #2
    на отворена капачка сама се обезвъздушава

    Коментар


      #3
      ivel написа:
      на отворена капачка сама се обезвъздушава
      Благодаря ти, ivel. Затова значи не видях пробки. Предполагам, че това става когато дигне градусите и отвори термостата?
      FIAT PUNTO 1.9JTD

      Коментар


        #4
        ами да оставия на място да си работи с отворена капачка,макар,че трудно би останал въздух в тази система

        Коментар


          #5
          ivel написа:
          трудно би останал въздух в тази система
          Може да остане. Имах малък теч и сипах една добавка на BARDAHL. Тя реагира с кислорода и прави нещо като пяна, което спира теча. Явно е имало въздух в радиаторчето на парното, защото и то се запуши
          FIAT PUNTO 1.9JTD

          Коментар


            #6
            Ами има си пробки - две на брой, даже три ама третата не е важна толкова. Двете важни са: на единият маркуч на парното и на радиатора под десният фар.На напълно студен двигател отваряш двете пробки и казанчето и почваш бавно да пълниш, много бавно. Която пробка протече първа я затваряш и продължаваш да пълниш докато не протече и втората, затваряш я и нея и допълваш казанчето до чертата макс. Тук е важно да отбележа, че дори и течността в казанчето да е на макс. това не означава че системата е пълна. Какво имам в предвид - пълни се докато не видиш, че нивото се покачва, защото има един момент, в който ти си пълниш, а нивото си стои едно и също или с други думи системата има още какво да поеме. После палиш на отворена капачка, пускаш парното в купето и загряваш хубаво колата докато не отвори и големият кръг. При JTD това става бавно на място и може с леко отвита капачка и пуснато парно да направиш една разходка по баирите като си следиш температурата.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

            Коментар

            Working...
            X