Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за всезонни гуми

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за всезонни гуми

    Здравейте. наскоро си продадох Delta-та и сега си купух един Fiat Tempra S.W. 4x4. Въпросът ми е следния,какво Ви е мнението за всесезнонните гуми? И понеже размера на гумите е 185/60/14,намирам само 3-4 марки да го предлагат.Toyo,Kleber i Pirelli. Кои от тeзи 3-те си заслужава най-много. Благодаря и лек ден п.с. ще пусна темата и в Lancia форумаГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

    #2
    Погледни и Vredestein Quatrac 3 предлагат се в Европа и Примекс.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

    Видео от Италфест 2011

    Коментар


      #3
      Благодаря. Ще мина в понеделник по тези магазини. Но от всичко видяно е нет-а се предлагат само тези 3 марки. За това и за тях попитах.

      Коментар


        #4
        Здравей Колега! Не е точно така както казваш - има и други марки. Понеже септември купувах същият размер зимни гуми за Мареята. От сайта на "Медина Мед" си закупих "National Tires" с ДОТ 2013. За парите си изглеждаха много добре.. Мисля, че имаше и други марки, доставката им е безплатана (поне беше).
        FIAT Idea 1.4, 16V, 95 бензинови кончета

        "Сърцето има доводи, които разумът не познава"
        Паскал

        Коментар


          #5
          Извинявам се, искам да кажа, че имаше и всесезонни освен зимните..
          FIAT Idea 1.4, 16V, 95 бензинови кончета

          "Сърцето има доводи, които разумът не познава"
          Паскал

          Коментар


            #6
            Няма такова нещо - всесезонна гума. Макар, че някои производители се опитват да убеждават в противното. Аз като препатил, лятно време си слагам летни, а зимно време - зимни. Като се замисли човек, гумите са един от най-важните и сравнително най-евтините консумативи, от които ни зависи животът на пътя. Дали му е проблем на някого да влага едни 200 лв в две нови гуми на всеки 2 - 3 години и да ги върти предни - задни?
            Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
            Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

            Коментар


              #7
              Айде пак се почва сагата "Има ли,няма ли такова животно" . Щом световно известни и реномирани марки гуми ги правят,значи има. Ясно са описани в сайтовете им при какви условия се препоръчват такива гуми. Колегата е от Варна ,там зимата е къде по различна от Балкана и София. При нас по морето я видим сняг два пъти в годината ,я не. Аз въпреки ,че съм със два комплекта гуми купени от магазина,също се замислям за покупка на 4 броя всесезони гуми. Вярно зимните ми са ме качвали навсякъде в снега,ама ми се случва 1-2 пъти в годината. Имам си читави вериги за зор. Едно е да дадеш 400лв за комплект всесезонни,друго е да дадеш 800лв за два комплекта.
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

              Видео от Италфест 2011

              Коментар


                #8
                krasio_79bs написа:
                Айде пак се почва сагата "Има ли,няма ли такова животно" . Щом световно известни и реномирани марки гуми ги правят,значи има...
                Ще се почва, няма как :D Във Варна може да карате през зимата и с летни гуми. Няма законово изискване гумите да са зимни през зимата. Ама един път да ти се случи да отидеш някъде по-далеч от морето и ставаш опасен както за себе си, така и за тези около теб. Както казах, преди време и аз карах с всесезонни гуми, докато в един прекрасен ноемврийски ден, с нищо и никаква скорост не можах да взема елементарен завой и се озовах в тревата извън пътя. И то заради гумите. Бяха трети сезон всесезонки. А карах с ясното убеждение, че с гумите съм на 6. След тази случка първата ми работа беше да си купя зимни гуми. Спрях се на някакъв модел на Викинг. С тях нарочно съм влизал с голяма скорост в завои при заснежен път - никакви проблеми. Насред петия им сезон съм тръгвал по нагорнище от напълно спряло положение, докато покрай мен другите коли буксуват, опитвайки се да се изкачат от движение. Проблемът на всесезонните гуми е съставът на каучука. Първата зима с тях е безпроблемна. Докато не минат и през жегите на първото си лято. След това стават зян. Не случайно хората правят зимните гуми с каучук, който осигурява сцепление и при минусови температури. А летните - с каучук, който да не се разкашква в жегите. Как точно тези две неща ще се съчетаят в една и съща гума, че хем зимата да остава мека, хем и лятото да не се разпада?
                Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

                Коментар


                  #9
                  Така....предполагах,че ще започнат спорове Да дам малко подробно как стоят нещата Първо знам,че най добре е зимни и летни.Но сега нали съм с 4х4 и се предполага,че има по-добро сцепление на пътя. Имам 3-ма познати,които си изкараха миналата зима тука във Варна с летни гуми.Единият е с Fiat Freemont, другия е с Daihatsu Terios и третият с Nissan Primera 4x4. Та и тримата казаха,че са нямали проблем със снега,само да внимавам при спиране Барт ми караше Citroen C5 4г. със всесезонни гуми и беше доста доволен. И от там започнах се замсилям за всесезонни. Другата причина си е финансова. Все пак към 100 лв. е една зимна или лятна гума,а една всесезонна е към 130. т.е. 4 всесезонни ми са към 520,а иначе 8 гуми са към 800 лв. Другата причина да се насоча към всесезонните е ,че имам и една Panda 4x4 и на нея съм със зимни и летни гуми.И до сега на Delta-та ми гумите и едните стояха в коридора. И ми писна прескачам гуми из къщи. Трето - наситина тука зимата е мека. Има сняг ама само 4-5 дена в годината. А тази зима си е лято направо. Карам бавно по принцип и внимателно. В страната обикалям само 1-2 пъте в годината и то основно есента.Рядко на зима. И след тези размисли и страсти сметнах,че всесезонната гума ми е най-подходяща. За това помолих хора,които са карали да споделят мнение. Още повече тука и в Lanca форума има хора с коли 4x4 и те също могат да споделят опит. А за марките вски който има мнение за тях ще е добре дошъл.Благодаря за отделеното време да прочетете дългия ми пост

                  Коментар


                    #10
                    Един глас от мен за тези.Взех 2 от първите, с доставката дойдоха за 205 лв.

                    Коментар


                      #11
                      Всесезонните гуми са доста сериозна разработка. Понеже трябва да покрие изискванията при експлоатация в различни условия, те естествено имат компромиси, но въпреки всичко има всесезонни гуми, които зимно време вообще не отстъпват на зимните, а спрямо някои зимни са доста напред. Аз експлоатирам вече 15г само всесезонни гуми Тойо - Toyo. Не съм имал никакви проблеми. Пандата ми дойде от завода със всесезонни Бриджстоон но за мен отстъпват на Тойо. Технологиите са различини. Просто трябва да се подбират внимателно производителите, че не се знае кой колко лъже. Аз например тази година сбърках, като заложих на всесезонните гуми на General, повече тази грешка няма да повторя - много далече са от всесезонна гума. Затова, моят съвет е Тойо Варио V2+. Това напрактика е чисто зимна гума, затова и се представя отлично при зимни условия, но 70% в нея от материала са разни силикати, които предотвратяват изгарянето и през топлите сезони. Изключително хитра разработка и много успешна. Успех.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

                      Коментар

                      Working...
                      X