Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консумативи при смяна на масло - Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Консумативи при смяна на масло - Браво

    Здравейте,Преди дни реших да сменя маслото. Обикновено купувам маслото, въздушния и масления филтър и просто отивам в сервиз. Този път обиколих няколко магазина ей така да сравня цените и какво продават. Взех масло Селения 20К, но изборът на филтри беше по-трудният. В АХМ-АУТО се оказа, че нямат вече Vasco. Предложиха ми някакаква марка Декерман или нещо такова, но се оказа, че има два вида въздушни филтри за Браво. Единият беше по-голям и без метална решетка, а другият по-малък и с решетка. Честно казано и двата не ми харесаха като изработка и затова отказах - хартията беше леко разжляблена и рамката от пяна беше криво излята. Гледах маслен/въздушен филтър FRAD (сръбски), но не им се доверих. Някой да е пробвал FRAD, има ли впечатления?В крайна сметка отидох до T&N Car и взех въздушен филтър Tecneco - 8лв. Хартията е качествена, с решетка и добре излята рамка. Бих казал по-добър от FRAD, "Декерман" и Vasco. Масленият филтър беше оригинален (ricambi originali) - за заводско вграждане в автомобили Фиат (марка Clean). Малко по-скъп от аналога на Tecneco, но за сметка на това бих казал, че филтрите поне външно нямат разлика. При смяната на въздушния филтър прегледах старият също Tecneco и беше в доста добро състояние. Бих казал, че Tecneco са доста добър избор и то на прилична цена.По-долу съм сложил снимки на въздушния Tecneco и масления на Clean.Друго впечатление е, че вече почти няма Селения 20К, а само 20К Алфа Ромео. Дали са еднакви маслата в опаковките, дали добавката в 20к Алфа прави нещо няма как да се прецени.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1.2 1999

    #2
    филтри

    Много се вдаваш в нещата кай и не се плаши няма да литне колата Добре е тези където си ги взела Виж от фирмените им каталози http://www.clean.it/indexpage.asp?ID...uage=itaили от някой където ги продава http://www.autohit.bg/site/bg/obekti
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Аз предпочитам маслените филтри MANN. Имат клапан против слив при изгасяне на двигателя. Т.е. държи филтъра винаги пълен с масло и не го оставя да се оттече. Това е предимство при палене, лампата за маслото ми изгася още докато върти стартера, защото помпата веднага вдига налягане в мазилната система, а не пълни филтъра тепърва. Заинтересувах се от въпроса, след като веднъж смених маслото и сложих някакъв евтин маслен филтър. Забелязах, че лампата за маслото ми свети 2-3сек след като запали двигателя, а преди не го правеше тоя номер. Тогава се разрових и намерих инфо за тая хитрост при някои филтри. Вярно MANN ми е два пъти по-скъп от FILTRON, ама си заслужава. Дали ще е 6лв или 12лв не е кой знае каква разликата, но двигателя се износва най-много при стартиране, когато има само сухо триене, а MANN филтъра ограничава този ефект до минимум.
      Dacia Duster 1.6 4WD

      Коментар


        #4
        Така е, хубавите филтри имат възвратен клапан, не са само Манн. Аз лично си купувам хубави филтри, защото разликата в цената е малка. Най-често използвам Hengst и особено масления е важно да е хубав, колегата е описал защо.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          От къде купувате Mann? Аз обиколих няколко магазина в райнона на младост и не успях да намеря.
          Fiat Bravo 1.2 1999

          Коментар


            #6
            Колеги, някой знае ли дали при 1.6 Браво и двата размера маслен филтър стават- по принцип ми излиза, че съм за по-късия филтър, но тиквеника в магазина ми е дал от дългия, дали ще се събере?
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

            Коментар


              #7
              Абсолютно става,нямат разлика освен дължината - слагай спокойно.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

              Коментар


                #8
                И аз все маслен МаNN слагах поради горепосочените причини, но последния път не открих и си взех един Бош, произведен в Южна Африка за 10лв, и той е с клапан, добре се държи както МАNN-а!

                Коментар


                  #9
                  pi4_s_bravo написа:
                  Абсолютно става,нямат разлика освен дължината - слагай спокойно.
                  мерси, така и направих. Исках Хенгст ама нямаха, та Клийн.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

                  Коментар

                  Working...
                  X