Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трайност на масло?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Трайност на масло?

    Здравейте,Имам 2 туби масло- 5 и 4 литра и отделно останало масло 1,5 литра (общо 10,5 литра). Фиата събира 3,5 литра, Ситроена 3. Общо за една смяна на двете коли са ми нужни 6,5 литра.Всичко до тук добре, но тубата от 4 литра е произведена края на 2010 г, а 5 литровата туба 2012. Маслата са еднакви- Волф 5в40.Как е по-добре да постъпя- да налея 1,5 литра остатъка заедно с тубата от 5 литра и да оставя тубата с 4 литра и производство 2010 г неотваряна или да налея тази от 4 литра, да отворя и тази от 5 литра и така да достигна общо необходимото количество от 6,5 литра за двете коли. При вотория случай тубата от 2012 г остава с 4 литра, но е отваряна вече. В случая искам да знам какви биха били последствията за едно масло ако е разопакована тубата и седи повече от 6-7 месеца така (разбира се затворено с капачка).Дано не се счете питането ми за тъпо, но просто искам да съм наясно.Благодаря предварително
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    #2
    Прилича ми на задачите от преди време - два влака тръгват един срещу друг , кога ...ще се срещнат в Казанлък , ако единият кара с 40 км. а другият с 50 км. Решението е ясно 4 лтр. + 1.5 лтр. и имаш нова и затворена туба.Откъде ги взе числата ?

    Коментар


      #3
      Според повечето производители на масла:Неотваряна опаковка, съхранявана на стайна температура: до 5 години от датата на производствоНеотваряна опаковка, съхранявана на температура около 0 градуса по Целзий: до 2 години от датата на производствоОтваряна опаковка: от 8 месеца (препоръка на Мобил 1) до една година (препоръка на други производители)Според постове из англо- и немско- пишещи форуми:Неотваряна опаковка, съхранявана на около 20°C: до 3 години от датата на производствоАз съм склонен повече да вярвам на написаното от производителите.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

      Коментар


        #4
        Това и за рециклираните ли масла се отнася.
        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

        Коментар

        Working...
        X