Тъй като 15W40 ще е по-добро за зимата от 10W40, а и тая зима не се очертава да карам много колата, то реших да го сменя рано на пролет, когато ще е на не повече от 11 000 км (сега е на около 9500).Мисля да взема Selenia 10W40.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на масло за Браво 1997 г., 1.6
Collapse
X
-
Ще го кажа простичко... надигни буркан с компот и буркан с мед (примерно) и кой според теб ще се стича по-лесно в гърлото тиuBaHoBB написа:Напълно, но защо така? Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата! Но, реално май нещата са на кантар?ogi28b написа:Масло 15/40 е точно толкова по-добро за зимата от 10/40, колкото вода с температура 50 градуса е по-топла от такава с температура 80 градуса. Разбираш ме, нали?
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колега, социалните ми контакти не се свеждат само до форума, в който вече влизам все по-рядко точно заради такива елементи като теб, които пишат ненужни и безсмислени коментари, които с нищо не могат да ти помогнат, а само да те откажат да пишеш повече.Нищо личноwwalker написа:Кой е този всеки, във форума където обсъждаме, освен теб?uBaHoBB написа:Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата!
Коментар
-
Ясно колега.Схванах напълно за какво говориш с този простичък и много подходящ примерbatproho написа:Ще го кажа простичко... надигни буркан с компот и буркан с мед (примерно) и кой според теб ще се стича по-лесно в гърлото тиuBaHoBB написа:Напълно, но защо така? Всеки казва, че 15W40 e по-добро за зимата! Но, реално май нещата са на кантар?ogi28b написа:Масло 15/40 е точно толкова по-добро за зимата от 10/40, колкото вода с температура 50 градуса е по-топла от такава с температура 80 градуса. Разбираш ме, нали?
Коментар
-
Е, нали това масло се препоръчва от производителя ?!? Дори Хонди и Алфи карат с такова... Баща ми кара с него и сега пак си взе такова. При първата смяна, когато купи колата, го излъгаха да сложи ELF Sport 10 или 15W40 (не помня) и той казва, че е по-доволен от Selenia-та. Аз съм чел противоречиви мнения за това масло, но като пуснах тая тема, стигнах до извода, че всеки шофьор си има някаква предпочитана марка и си хвали нея, а според мен важното е да има някакво масло и това е... та и да е боклук маслото, вече съм го налял... късно е...Danchojn написа:Освен, че не е синтетика, което няма голямо значение всъщност, СЕЛЕНИЯ ГОЛД е тотален боклук. По-добре българската приста 5W40. Доста по-добра е от тази макаронаджийска недомислица. Не се шегувам! Бих ти обяснил защо, но е доста дълго.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар