Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Окис на акумулатор ?

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Окис на акумулатор ?

    Преди точно 1 година си купих нов акумулатор Берга(необслужваем). Днес се загледах по обстойно под капака на колата и видях, че в единия край(там където е капачката на акуто) има окис и леко петно. Допуснах грешка като го избърсах, но все още има леки следи от окиса. Акуто има още година гаранция! Колата си зарежда 14.1в, не презарежда. В събота ще отида да го види продавача и да си каже мнението. Грешката ми бе , че го избърсах а не трябваше и ся я докажа нещо я не.Та в този случай, какво да очаквам от страна на продавача. Той ще предприеме защита и обвинения към мен! Аз обаче имам неприятен спомен към него(за предишен акумулатор, който умря за две години). Предопредих го, че ако и с този стане нещо ще съжалява!Та, какъв може да е проблема и причината за появата на окис(теч). Питам за да съм подготвен п.с. Ако не предприеме мерки в събота, след време като се появи отново окис ще отида без да избърсвам.
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

    #2
    Искаш да кажеш, че има окис около тапите от където се налива киселината?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

    Коментар


      #3
      да ти кажа и аз да съм, няма да ти го сменя. Сигурно и ти да си, то като всеки дойде, че имало било нещо на акуто и иска смяна, докъде? Мери се и това е, ако покаже, че е ок, 3 кофи окис да има, няма смяна. Той човека също го връща гаранционно, едва ли е производител и ако той ти признаае гаранция, която на него няма да му прзнаят си плаща от джоба
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар


        #4
        Акумулатора е необслужваем.Отгоре е капсулован!Днес ходих, обясних му на човека за окиса. Попитаме да не съм се мъчил да го отварям Викам нема такъв вариант, а и нещо което е гаранционно не се пипа. Замери показанията и всичко е отлично. Каза да карам така, че и друг път са го питали за подобен окис. Завери гаранцията с днешния преглед и това е!Темата е за ключ!
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

        Коментар

        Working...
        X