колеги, ще сменям акумулатора, кажете колко да си взема, мисля 45 колко е сегашния ми, но с колко ампера стартов ток да е ? и евентуално откъде да си взема в софия, и да знам че няма да е някакво менте
гледах в практикер онзи ден имаше на бош по 100 лева точно такива 45 амперчаса, но не взех, реших да се консултирам първо, даваха и по 2 години гаранция
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
нов акумулатор - откъде ?
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
Първо провери в документацията за твоята кола, и вземи какъвто пише там като Ah и стартов ток. Иначе трябва да се съобразиш със доста неща, като климатик и други големи консуматори - як усилвател, какви крушки имаш на фаровере, имаш ли халогени... Все пак акумулатора поема консуматорите, когато динамото не успява, а след това "наваксва". Колкото до марка... Аз си взех от Метро преди 4 години магнет марели, държи още. На пръв поглед изглеждаше менте, но е въпрос и на късмет.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
-
акумулатори . бг Аз пазарувам от там. Взел съм над 10 от там и проблем не е имало. Препоръчвам ти Varta.Ако е бългаски, не и Монбат, виж на Искра можеш да се довериш. Берга също не е лош вариант. До скоро Exide също препоръчвах, но вече се въздържам, защото очевидно влошават качеството, въпреки, че са едни от най-скъпите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
nedialk00
реших да пробвам тези от практикер,а дали ще е бош или искра ще преценявам там на място, мерси за отговорите
Коментар
-
Аз не подкрепям БГ, нищо че искрата са хубави, за монбат и дума да не става, ама и цените им са като на западните. Бош от практикер само ако е от тея сивите с сини лепенки модел С4, инак онея черните дет и в метро ги има мани бегаи, немат нищо общо с бош. моя съвет е:на първо място и не толкова скъп Екасаид!!!! рамо до рамо с него Ац делко но много по скъп, след тях слагам едно до друго варта и бош щото те са едно и също нещо, до тях седи берга щото също се прави от варта. По на долу но никък не лоши като качество италянските Фиам от Косера както и магнет марелито. Такива ми ти разни Стартер, Банер, и тем подобни измислени просто ги подминаваш. Има и читави от тая скупщина шир потреба акумулатори като Локса и Весна, но цените им не са толков атрактивни че да се лишиш от ексаид, нема такова животно
А и още нещо, вземи си го от оторизиран магазин където щи замерят тока на колата и щи подпечатат гаранцията, специално ако тея бош в практикер са наистина с бош оригинална карта ще трябва да ходиш в сервиз за да ти заверят картата тва са още пари, недаи си боже пък да стане нещо ще те разпънат на кръст и всяка грешна точка или запетая в картата ще отмени гаранцията ти, много са стриктни. Моя е бош от Тех ко с 3г гаранция и луд ме напраиха докато заверят гаранцията кво ли не мериха на колата и не описаха в нея, дори старателно ми удариха печата да не се размазвал, че да нямало проблеми !!!!
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
nedialk00
мерси за съвета, от сивите са тези на бош в практикер, тези дни ще проверя пак как стоят нещата с гаранцията, въпреки че дано не се налага, от 100 кладенеца вода ще извадят да те изкарат виновен
Коментар
-
Колега, точно навреме те е оставил акумулатора, сега много не им върви продажбата и са доста отстъпчиви, така, че просто се поразтъпчи по магазините и разпитай обстойно кое на каква цена е и има ли отстъпка за по-доброто, различна и по-добра от обявеното в интернет. Предполагам, че на места ще бъдеш приятно изненадан от условията, които ще ти предлагат. Не мисли, че най=добрите условия се предлагат в практикер или метро, тия по магазинчетата също трябва хляб да ядат и са по-отстъпчиви и повратливи при определяне на ценатаnedialk00 написа:мерси за съвета, от сивите са тези на бош в практикер, тези дни ще проверя пак как стоят нещата с гаранцията, въпреки че дано не се налага, от 100 кладенеца вода ще извадят да те изкарат виновен
Не знам тия, дето рекламират цени от 40 лв какво точно предлагат, но щом са в София не е зле да видиш, може пък оттам да изскочи заек, за някой нов примерно, на който просто не му свети окото
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Колега,аз също съм изправен пред тази дилема какъв акумулатор да си купя и по точно избора ми се свежда до два избора Berga Power Blok 12/54 Ah или Exide Premium 12/53Ah.В момента се чудя кой от двата да купя като имат разлика от 3-4 лева! И двата са с три години гаранция! Повече клоня към Exide Premium,дайте съвет! Иначе повече български акумулатор няма да купя! Преди две години купих Искра,директно от завода,на 20 км. ми е и какво стана изтече му гаранцията и на втория месец умря,като съм полагал редовни грижи за него! Монбат са същата история,българските акумулатори не са това което бяха преди 10 години! И така дайте съвет Exide Premium 12/53Ah или Berga Power Blok 12/54 Ah ?Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V 97г.с АГУ
Fiat Bravo SX 80 16V 99г. с ГИ АС
Коментар
-
А защо не се ориентираш към FIAMM 55Ah L2 480W или FIAMM 55+Ah L1 510W TITAN???Много добри отзиви има.А и аз карам с такъв вече 2ра год. след масово разпитване на маистори и познати.иначе измежду тея марки които си се насочил бих избрал EXIDE.Мисля че някои ми спомена че всички електрически машинки(електрокари и др.)на Метро на Кауфланд...работят с EXIDE. :D УспехFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар