Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Размер гуми Путно МК2 1.2 16V Спортинг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Punto_sporting написа:
    :D:D:D Аз си смятам колко км минавам,никой не искам да лъжа, просто да компенсирам прекалено късите ми скорости. Пример: карам с 80, ако сложа по големи гуми реално ще се движа с 83, 84! Мн е малко но все е нещо, пътувам на дълги разстояния и като сметна крайният ефект пристигам спестявам 10 ,15 мин, отделно ми пада разхода защото не форсирам двигателя.
    и аз не искам да ми се обиждаш ама си мисля че прекалено много издребняваш и така по разсъженията ти изглежда си млад шофьор.сори ама това са пълни простотии както каза колегата над мен. колкото до размера на 80 да караш тая пунтара няма смисъл.карай си с по нисък профил.например 185/60 или 175/65(175/70)
    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Нито на двигателя ми му има нещо, нито съм млад , нито пък се обиждам на някой. Както и да е , ще се спасявам по метода на опита и грешката, явно не можах да обясня какъв е проблема и каква ми е целта
      Живей живота си, втора серия няма!

Коментар

Напълно ми се губи логиката от цялата тази игра с размера гуми
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Виждал съм на снимка МАРЕА с 175/80/14 ама явно там има къде да влязат :D Ще му сложа на пунтото 185/70/14 и мисля , че ще е добре. Карловските павета поне малко да ги омилостивя с по-високите гуми.

Коментар

само един въпрос .. ако искаш да правиш икономия защо си си взел спортинг , а не някое 1.1..1. Не загрозявай красивата кола ( ще е като трактор с тези високи гуми ) 2. За да имаш икономия на гориво с тея гуми сигурно трябва да минеш 2000км и да спестиш 1л гориво .. Като издребняваш в такива сметки, защо не помисли за това , че голямата гума повече тормози колата и дефакто икономия йок 3. Високата гума = адска нестабилност. Като чета ти не си от шофьорите котио обичат да карат с над 100тина км и което пак ме навежда на мисълта.. защо не си взе икономично 1.1 МК1 или 1.2 8v МК2 ? 4. С голямата гума предпазваш джантата - да! Незнам дали имаш хубави джанти.. ако имаш , те са с цел да разкрасят колата а ти с високите гуми усираш всичко Аз карам моето с 185/60/14 . Грозно ми е защотот и тази гума е височка , но това е баланса между ЦЕНА , сравнително висок скоростен клас гума и защита на джантата от нашите пътища.Успех с умуването!
            Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Аз пък не разбирам, какви са тия митове за 80ките гуми? Били нестабилни, били бусовски и незнам си още какви глупости? Моето Пунто - 1.2 мк2 си дойде с гуми 155/80/13 галоши. Взех си 4 зимни и 4 летни същия размер. Карам го вече над година и половина и не съм усетил никакъв проблем - дори напротив - адски доволен съм от високите гуми. Нито колата е нестабилна, нито нищо. Да не говорим, че се е случвало 3-4 пъти да влизам в ЗВЕРСКИ дупки, като нямам проблем нито с гумите, нито с джантите и т.н. За същото време приятел с гуми 195/50/15 успя да спука 3 гуми, да балонира други 3 и да изкриви 2 джанти. Къде е Киро на кирия?

Коментар

Painfall написа:
                Аз пък не разбирам, какви са тия митове за 80ките гуми? Били нестабилни, били бусовски и незнам си още какви глупости? Моето Пунто - 1.2 мк2 си дойде с гуми 155/80/13 галоши. Взех си 4 зимни и 4 летни същия размер. Карам го вече над година и половина и не съм усетил никакъв проблем - дори напротив - адски доволен съм от високите гуми. Нито колата е нестабилна, нито нищо. Да не говорим, че се е случвало 3-4 пъти да влизам в ЗВЕРСКИ дупки, като нямам проблем нито с гумите, нито с джантите и т.н. За същото време приятел с гуми 195/50/15 успя да спука 3 гуми, да балонира други 3 и да изкриви 2 джанти. Къде е Киро на кирия?
                Ами бая са си големички тея гуми, ама 155/80/13 е по приемлива гума, ама колегата питаше за 175/80/14 което е доста
                Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Значи наистина колегата е познал,че съм от спокойните шофьори и не карам с повече от 80 90 - искам да стигна жив и здрав където съм тръгнал и ако може по евтинко :D Джантите са ми наистина мн яки но пък да карам 4 часа от Карлово до Свищов не мисля е мн добър вариант ,затуй искам малко по голяма гума с която да компенсирам поне малко прекалено късите скорости. Пунтото не е с оригиналната си скоростна кутия, нещо му е правено и сега е все едно карам жигули - с 80км двигателя реве и е на 2700 оборота което не е нормално! Пък за колегата със 155/80/13 - добре са ти гумите! Може да са на 80 но пък са 155-ци , а едно е 80 коефициент на 175 , друго е на 155 ширина! Който кара със 120 130 наистина да слага нископрофилни. По тези БГ пътища просто е ужас, влизам в Гурково и точно където се слиза от моста такава яма видях че зле ми стана, викам си джантите заминаха!

Коментар

Колега, защо вместо да се чудиш как да измъкнеш 3-4 км отгоре на съответните обороти и кви гуми да си търсиш, защо не си намериш каквато трябва скоростна кутия втора употреба, не вярвам да е повече от 300 лв.А относно ревенето на 2700 оборота с 80 - това на 6-та ли е? Не мисля че е проблем 2700 оборота на бензинов матор, моята примерно, хем са й дълги скоростите на 3000 оборота на пета е около 120.А почва да реве над 4000 оборота.Виж си по книжка на какви обороти има най-голяма тяга, мога да предполагам, че е около 4000-4500, така че аз не виждам проблем да се кара в тия обороти, освен ръмженето.
                    Brava 1.6 EL, '98
                    182A4

Коментар

Да колега на 6 е с тея обороти! Пък за скоростна кутия ми предлагат 450 лв и 50 ремонт - 500 всичко !!! ужас е. Чудя се на тази с която съм в момента какво и е правено че да е толкова къса, карал съм и др спортинги но те са си нормални. Каръщина яко

Коментар

ми като цяло какво да и е правено :D :D 6 скорости просто заради това са къси при пунтовците бих казал удобно за градско
                        Haters Gonna Hate

Коментар

За градско е супер да, ама от Карлово до Свищов 238 км как се карат с 80 ??? То ясно как ще се реши проблема, утивам на сервиз, свалят я , отваря ме я и гледаме кое и как е и от къде е! зъбчатките коя колко има и какво им е предавателното число и от там вече може да се мисли за смяна на кутия или на диф зависи къде е барано преди. Човека от който я купих (Sugarev) беше писал тук , имаше една тема и всички казват че с 80 км на 6 трябва да си с 2000 оборота приблизително а не като мен с 60 км на същите обороти :@ За момента така ще се кара , пък за в бъдеще ако намеря 500 лв от някъде :D може и да бутна да я сменям

Коментар

Painfall написа:
                            и ти си от спокойните шофьори на мене зимните ми са 155/70/13.. и като вляза в завой усещам цялата кола как се усуква и гумите се подгъват .. едно че са тесни и друго че са високи
                            Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Аз не мисля , че някой греши ако си сложи по-високички гуми за да му е по меко возенето. Нашите пътища са такива, че просто нямам думи - темата е безкрайна и оправия няма! Та аз досега никога не съм усещал в завой да ми се мести колата , или просто казано този ефект на високата гума. Ако завиваш с 50, 60, 70 км на "изправен" завой нямаш проблеми. Не може да се правят спортни изпълнения с гума на 70 височина . Карай си спокойно, пусни си музика и си питай шапката!

Коментар

аз досега карах темпрата с 175/70/14 и зимни и летни,(по книга я дават 175/65/14 )но дойде време да сложа лети джанти 15-ки и с гуми 195/50.еми мога да кажа че стабилността е в пъти повече.(вярно че подрусва малко повечко)онзи ден на главния ни булевард тука в града рязко завих наляво да избегна едно рязано на асфалта , колата по съвсем друг начин се държи.имам наблюдения над 2-та фактора и определено високата не е стабилна.а това за скоростите баси не е нормално ... аз на 5-та със 100 съм на 2100, 2200 оборота,там някъде по спомен ...
                                Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Working...
                                X