По принцип предното е 10 W 40 но ми го смениха в сервиз и беше някакво наливно и понеже ми казаха да изпия едно кафе навънка и не видях дали ми слагат от маслото за което платих,по тази причина незнам дали е било синтетично,минерално или полу-синтетично. По принцип не държа на марка,защото няма да усетя разлика.От Варна съм и затова предлагайте всякакви понеже тука могат да се намерят по магазините.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа на Fiat Brava JTD 105
Collapse
X
-
Re: Какво масло да сложа на Fiat Brava JTD 105
Приста Лидер наливно 10/40, при някой представител на Приста в гр.Варна. Аз го карам 15 000 и тогава сменям.koiazliwe написа:По принцип предното е 10 W 40 но ми го смениха в сервиз и беше някакво наливно и понеже ми казаха да изпия едно кафе навънка и не видях дали ми слагат от маслото за което платих,по тази причина незнам дали е било синтетично,минерално или полу-синтетично. По принцип не държа на марка,защото няма да усетя разлика.От Варна съм и затова предлагайте всякакви понеже тука могат да се намерят по магазините.Благодаря предварително.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
-
Колега има ли неква логична причина (освен ниска цена) според която, тва минерално масло дет го предлагаш (вискозитета му изобщо нема го коментирам-той нема нищо общо с препоръчвания от производителя или пък с подходящия за нашия климат :D ), да е с нещо по-добро от свестна и маркова полусинтетика 10В40 или синтетика 5В40? На мен лично тва масло ми се струва крайно неподходящо за двигател като ЖТД-то :D Надявам се не караш ЖТД с такова масло, щот макар и комън-рейл от 1-во поколение си е съвременен двигател с турбокомпресор и катализатор (наличието на турбо е само една от обективните причини, да се ползва възможно най-свестно масло) и тва 20В50 (което на -10 градуса е под формата на грес :D ) изобщо не е за него-повярвай ми :DMartoModev написа:Циклон 20/50
Коментар
-
Ами часно да ти кажа това ми дойде на акъла след като видях тема за масло която е 845632113 в този форумbiser_as написа:Колега има ли неква логична причина (освен ниска цена) според която, тва минерално масло дет го предлагаш (вискозитета му изобщо нема го коментирам-той нема нищо общо с препоръчвания от производителя или пък с подходящия за нашия климат :D ), да е с нещо по-добро от свестна и маркова полусинтетика 10В40 или синтетика 5В40? На мен лично тва масло ми се струва крайно неподходящо за двигател като ЖТД-то :D Надявам се не караш ЖТД с такова масло, щот макар и комън-рейл от 1-во поколение си е съвременен двигател с турбокомпресор и катализатор (наличието на турбо е само една от обективните причини, да се ползва възможно най-свестно масло) и тва 20В50 (което на -10 градуса е под формата на грес :D ) изобщо не е за него-повярвай ми :DMartoModev написа:Циклон 20/50
Коментар
Реклама
Collapse

И аз съм с такова.Това е синтетично масло, но не е 100% синтетика.То си личи и от цената около 16-18 лв/л без отстъпка.
Коментар