Проблема не е при мен,а при мареата на брат ми,както и да е,той се състои в следното... Купи колата със оригиналните лети джанти,но при смяна на летите с железни за зимата,откри,че е със много къси болтове и летаците се държаха само на две три навивки на резбата . По препоръка на гумаджията си купи по-дълги болтове и сега сложи летите с въпросните болтове. НО! При трите гуми-но проблемо,четвъртата обаче нещо станало...Сложил оня джантата и взел да завива болтовете...как обаче го е направил идея си нямам,защото първо му счупил декоративното капаче при отварянето,после болтовете не се навили докрай...стърчали със по малко и оня взел да ги напъва с машината,нищо не направил...Казал на малкия,че нямало проблем,да кара така и наивния ми брат повярвал,но като тръгнал,че чувало леко причукване....така два три километра и после спряло,досега не му е чукало повече,но проблема си стои и за мен ИМА такъв-болтовете не са навити докрай,на какво мове да се дължи? Дълги болтове? И защо ако са прекалено дълги,само на едната джанта е проблема? Някакъв споделил на брат ми,че може да са му пробутали конусовидни болтове и затова да е така...Вие как мислите,в болтовете лие проблема или в гумаджията...или и в двете? За пробата,брат ми ще свали двантата и сложи болтовете от летаците на бравото на братовчед ми,да видим как ще е с тях!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблемни болтове на джантите?!...или некадърни гумаджии?
Collapse
X
-
Най-вероятно е имало боклуци (песъчинки, кал и др. ) и при навиването се е съсипала резбата. Сега нека отвие болтовете и с подходящ мечик да "прокара" резбата. Дано стане, защото иначе ще трябва да се пренарязва друга резба и съответно на тази главина ще има различни болтове...дано да мине леко
Аз нямам друго логично обяснение...
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Re: Проблемни болтове на джантите?!...или некадърни гумаджии
А колко са му дълги болтовете и колко трябва да бъдат в действителност за Фиатите . Бях сложил едни лети джанти за проба и при мен поне 27 мм болт опира някъде (измерено от главата на конуса до последната резба)paralesa написа:Дълги болтове?
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Според мен,просто новите болтове са прекалено дълги и са излязли отзад през главината.Когато е тригнал болтовете са се удряли в носача и им се е приплескала резбата.А този който не е могъл да се завие докрай-просто дупката за болта на главината е била точно срещу носачаи се е упрял болта.COUPE 1.8 16V
Volvo XC90 T6
Коментар
-
Това не е заложен във Фиат бъг...
Нормално е да са различни болтовете, защото железните джанти са много по-тънки от алуминиевите в основата на болтовете. Това няма нищо общо с колата, а с джантите...както и да е :D Ако болтовете са по-дълги защо това се проявява само при едната главина?И ако да речем тогава наистина е опирал в носача недозавилият се болт, то сега защо не пробвате да го дозатегнете?
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
НЕ СЕ ПАНИКЪОСВАИ винаги на летите джанти болтовете са по дълги от тези за желязна джанта и аз се учудихно гумаджията ми каза ходи си купи 4 болта за жигула по 1.6лв и си готов а тези от летите джанти са си само за лети джанти не стават за железни.И се оказа прав има разлика от околло 5 милиметра между болт за лет.джанта от желязна и не ставаСпоко ако не намериш ефтинки болтове максимум по 2 лева на бройка отиди на стругарСИНЯТА СТРЕЛА BRAVO 1.8GTКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
здравейте
здравейте колеги проблема е ясен от какво е,аз сам човека с проблемните болтове.днес ходих при един познат гумаджия и развихме по 1 болт от тея дет са легнали добре и от тея дето не са.оказа се 1 че моята лята джанта 1 е с различен конус от другите 3 джанти малко е но за това не се завива докрай както на другите.та това е моя познат каза че всичко е добре просто заради конуса на джантата е така.инак добре си прилепват болтовете.благодаря на всичкиkara fiat marea wikend
Коментар
-
на мен това обяснение ,като ми го каза по телефона не ми "допадна" ама както и да е...аз се чудя що не вземеш да разбереш какви точно болтове трябват за тая джанта и да купиш 4.... А обяснението за "различната джанта" е някак неправдоподобно...все пак джантите ти са оригиналните марейски,най-вероятно просто е имало преди проблеми с въпросната джанта и са рязали нова резба,затова сега трябва да си намериш подходящите болтове. Довечера ще мина през вкъщи да погледна на място да видим за какво иде реч
ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар