Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за гуми

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за гуми

    Здравейте! Искам да ви питам 195/55/15 подходящи ли са за Брава 1.9jtd? В момента съм със 195/50/15, но колата вози твърдо и имам намерение да сложа малко по- високи, с цел да се омекоти возията. Дали няма да опитат тези, и дали ще тормозят излищно хидравликата.
    Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!

    #2
    Използвай калкулатор за гуми, за да пресметнеш дали новият размер е в допустимите граници на отклонение спрямо оригиналния размер. (В случая - +18 mm ).

    Коментар


      #3
      Това много ли е, и какво отражение би ми дало върху показанията на скоростомера? Питам, защото въобще не съм запознат по този въпрос.
      Тя ми вика: "Имам си приятел!"... хаха! То и аз си имам телевизор в къщи, ама ходя на кино!

      Коментар


        #4
        Максималният размер за Брава 1,9 JTD е 185-55-15 http://www.avtogumi.bg/oscommerce/ad...ava/marka/FIAT . Значи и сега си с по-големи от предписаните гуми. Сравнението в калкулатора между 185-55-15 и 195-55-15 показва разлика +11 мм в диаметър, което е по 5,5мм повече от двете страни към калниците,и показание на скоростомера 98 /вместо 100 км/ч/, но е допустимо.Ред. rossko, ти джанти с колко J караш? Сетих се, защото до скоро аз карах Мареата с 6J и гуми 195-55-15 /препоръчани/, но сега пак съм с лети, но 6 1/2J със същите гуми. Сега гумите визуално изглеждат по-малки и "не пълнят" калника, защото джантите са по-широки и височината на гумата е по-малка.

        Коментар

        Working...
        X