gamma написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за зимни гуми! Да започне дискусията!
Collapse
X
-
Като ви се наложи да се провирате на някой проход между закъсали автомобили зимата и никой да не може да ви помогне тогава ще оцените гумите за сняг.И двата ми автомобила са обурдвани с гуми за сняг и джанти за тях.Тази година сигурно ще се разделя със първата двойка Корморан сноупро защото са купувани 2006 и вече смятам ,че има е време да се подменят.gamma написа:Той снегът и да го има ще е няколко дни до седмица, така че за тази зима съм планирал да си взема един комплект хубави, чисто нови ЛЕТНИ гумиspark написа:Така че в Бургас, до последно с летните.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Тогава да, но съгласи се, че при бургаският климат няма смисъл.Tornado написа:Като ви се наложи да се провирате на някой проход между закъсали автомобили зимата и никой да не може да ви помогне тогава ще оцените гумите за сняг.
От както имам колата (2 год.) само веднъж ми се наложи да пътувам на по-дълъг път зимата. Хвана ме снегът на Карандила, но слезнахме без проблеми, защото бях с вериги. Не отричам качествата на зимната гума, но както казах тук сняг има най-много седмица и не ми е рентабилно. Има много теми за предимствата на лятната гума през зимата (когато няма сняг), така че нека не го обръщаме в спор.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Така е, но затова си имам два комплекта джанти със зимни и летни гумета, както и вериги за сняг. Ако ще ходя някъде извън града по-надалеч - слагам 14"-ките зимни и те така
Но цяла зима на мокрото тука да карам с зимни гуми - не мерси. За нови зимни съм се насочил към Vredenstein Snowtrac 2, тука бяха по около 100лв 14-ката и ми хареса, че имат леки каналчета, а не са ми като алпинките само шарка. За зимата в нашия район идеални.
Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Humppa
Сегашните ми зимни за Кумхо, точно тези от снимката 185/60/14. Никакви забележки! Но са купувани 2004-та и смятам, че ако ги сложа и тази зима ще си е гавра... Миналата зима имах чуството, че вече не са толкова стабилни...
Коментар
-
абе който си седи само в града няма проблем да кара с летни- изпробвано многократно. снега в града не се задържа, големите улици са винаги чисти, основно от потока коли де, не от чистене, но който знае, че ще му се наложи дори 1 път извънградско да слага зимните, защото при кофти време най-малкото, което ще го притесни са 100 лв дадени за зимни гуми. като почнат да затварят пътища, да обявяват бедствено положение и т.н. най-малката ми грижа са били дадените пари за зимни гумиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Определено не важи за Велико Търново,Плевен може и други градове.pakumba написа:абе който си седи само в града няма проблем да кара с летни- изпробвано многократно. снега в града не се задържа, големите улици са винаги чисти, основно от потока коли де, не от чистене,Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
мда особено за Търново , с тези баири и надолнища.откъде и да го погледнеш си прецакан.а и не стига че са ни тесни улиците като не се чисти или се натрупа отстрани покрай бордюрите сняг и лед и просто става невъзможно за паркиране(или пък да си изкараш колата)Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Humppa
За Белене също не важи това правило!Тук снегопочистването е на ниво 17-ти век! По време на снеговалеж не се чистят улиците. Снегопочистващата техника излиза чак на следвашият ден (ако въобще излезе). До тогава с колите сме стъпкали всички улици, а снега се превръща в няколко санитиметра як лед! Най-често снегопочистващата техника представлява стар руски трактор, влачещ гребло отзад, с което гребло само заглажда леда. Този лед се задържа с дни и седмици, а шофирането е забавно... Тротоарите не се почистват от общината, пешеходците са по шосето... Опесъчаването става със стара ГАЗ-ка и 2-ма от временната заетост, които разпръскват пясъка от ремаркето на ГАЗ-ката с лопати...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар