Колеги, май наближава вече моментът за смяна на масло. Мисля да го сменя на 10 000. Сега съм със Селения турбо дизел. Има ли някое друго по-добро за повече километри. Колата ми е Браво JTD 100 2001 год. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво масло да сложа на двигателя?
Collapse
X
-
http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=93По скъпо е ,но подхожда за твоя двигател.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Според мен не е добра оферта това да сменяш маслото през по-голям пробег.Сигурен ли си че маслото ще запази качествата си до примерно 15хил.км и какво печелиш от това . Пак казвам според мен по честата смяна на 8-10хил.км. е по добър вариант. Както прецениш колата си е твоя.naskobg написа:Колега, на колко се сменя това масло?Tornado написа:http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=93По скъпо е ,но подхожда за твоя двигател.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Така е колега, но да не забравяме че не караме сега с М10Д.Atanas71 написа:Според мен не е добра оферта това да сменяш маслото през по-голям пробег.Сигурен ли си че маслото ще запази качествата си до примерно 15хил.км и какво печелиш от това . Пак казвам според мен по честата смяна на 8-10хил.км. е по добър вариант. Както прецениш колата си е твоя.naskobg написа:Колега, на колко се сменя това масло?Tornado написа:http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=93По скъпо е ,но подхожда за твоя двигател.
Коментар
-
Да питам аз колега защото имаш поглед върху тези дейности.Ако управляваш лек автомобил примерно на куриерска фирма и на ден минаваш по 500 км. пак ли смеянш маслото на 10000 км.?В България всичко е свързано с пари и нарочно ти препоръчват на 10000 км смяна ,че ти тези километри с лек автомобил може да ги напрвиш за 8 дни.Atanas71 написа:Според мен не е добра оферта това да сменяш маслото през по-голям пробег.Сигурен ли си че маслото ще запази качествата си до примерно 15хил.км и какво печелиш от това . Пак казвам според мен по честата смяна на 8-10хил.км. е по добър вариант. Както прецениш колата си е твоя.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Селенията я дават за 20000, Agip-а май и той е за толкова. Докато някой не направи анализ, никой не може да каже дали на 10000 или на 30000 е правилно да се смени. Моята за 15-16 хил. е горила около 0,5-1 см от щеката, ако има някакво значение.naskobg написа:Колега, на колко се сменя това масло?Пропуснах да кажа. Колата е на 109 000, Сменял съм го на 101 000.
Коментар
-
Да ако управляваш автомобил на куриерска фирма ще ги направиш за 15-20 дена 10хил.км. но за тези километри печалбата ще е добра и сумата за смяна на маслото няма да е проблем. Нали в България както и на всякаде по света всичко е свързано с пари. Друг е въпроса тези които печелят тези пари дали им се дават за такива разходи.Тук вече идва ред на бай Ганьовщината да сме на далавера , да не се прекараме , да избиваме от всичко включително и работната заплата на работника.Това е дълга тема колега Торнадо. Сори за спамаTornado написа:Да питам аз колега защото имаш поглед върху тези дейности.Ако управляваш лек автомобил примерно на куриерска фирма и на ден минаваш по 500 км. пак ли смеянш маслото на 10000 км.?В България всичко е свързано с пари и нарочно ти препоръчват на 10000 км смяна ,че ти тези километри с лек автомобил може да ги напрвиш за 8 дни.Atanas71 написа:Според мен не е добра оферта това да сменяш маслото през по-голям пробег.Сигурен ли си че маслото ще запази качествата си до примерно 15хил.км и какво печелиш от това . Пак казвам според мен по честата смяна на 8-10хил.км. е по добър вариант. Както прецениш колата си е твоя.
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар