Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко масло побира Fiat Coupe 2.0 16V 95г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колко масло побира Fiat Coupe 2.0 16V 95г.

    Здравейте предстои ми смяна на масло и искам да ви попитам няколко въпроса :Колко побира масло Fiat Coupe 2.0 16V 95г.?Как се сменя,къде се намира пропката за изтичане на старото?Как се сменя масления филтър?Моля Ви начинаещ съм не ми се смейте.Знам добре е в сервиз,но нямам възможност да платя за репатрак а масло няма почти никакво след удар в бордюр.Трябва сам да се справя.Благодаря предварително за отзовалите се.

    #2
    Вземи 5 литра масло. Ще остане, но няма как. Четири литра няма да стигнат.Пробката се намира на най-ниската част на картера. Филтъра трябва да имаш специален инструмент да го развиеш или поне верига за развиване на маслени филтри (има ги по бензиностанциите, но са калпави) Когато слагаш новия филтър напълни го с масло (от новото ) и го изчакай да абсорбира. Повтори няколко пъти, докато спре да го абсорбира. След това го завии. След като запалиш колата НЕ я форсирай. Изчакай на празен ход лампата на маслото да изгасне. Аз даже не й давам да работи повече от две секунди, гася и пак паля и така докато лампата на маслото угасне. Пускам и снимка на колега от форума на пробката, за да се ориентираш как изглежда горе-долу.П.П. замислям се, че щом като питаш подобни въпроси, то как ще се оправиш да го смениш...колата си е твоя. Ти си преценяваш
    Прикачени файлове
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

    На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

    Коментар


      #3
      4 литра определено няма да стигнат. 5,8л масло показват каталозите. Имах Ланча Дедра, чийто мотор е 1 към 1 с този на Фиата и събираше по около 5.5л при смяна. След удара обаче смяната на масло и филтър според мен не са най-спешното. По-скоро огледай картера за пукнатини и кривини. Може да е засегната и маслената помпа ако ударът е бил сериозен. Помоли приятел да те закачи с въже и на буксир към най-близкия канал да направиш една обстойна ревизия.
      ex. Fiat Marea 1.6 16V
      ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
      Lancia Kappa 2.0 VIS

      Коментар


        #4
        Хм...аз сменявах маслото на моето Купе и от 5 литровата туба ми остана...даже след това го покарах...странно.Със същия двигател съм !Иначе съветите на колегата са правилни. Ако не е направен оглед на колата след удара, то трябва задължително да бъде направен.Аз реших, че се подразбира "по дифолт"
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

        На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

        Коментар


          #5
          То може и масло да има ама да няма смукател вече, картера долу и се обезмаслява и после с силикон се залепя и така
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

          Коментар

          Working...
          X